Sam Dille
Sam Dille Smartphones 27 nov 2020

Samsung onthult hoe hun oprolbare smartphones eruit gaan zien

Samsung is een bedrijf dat bekendstaat om haar innovatie. Dat heeft het merk vandaag opnieuw bewezen nieuwe schetsen. De schetsen zijn ontwerpen voor oprolbare smartphones die echt next level zijn.

Samsung heeft vandaag een aantal schetsen gepubliceerd, waarin te zien is hoe haar nieuwe oprolbare smartphones eruit gaan zien. Op de website van het merk zijn twee verschillende modellen te zien. Het eerste model is een oprolbare smartphone, terwijl het tweede model een smartphone is die in een Z-vorm opgevouwen kan worden. Samsung heeft nog een lange weg te gaan om dit in praktijk te brengen, maar deze ideeën zijn zeker niet ondenkbaar.

De oprolbare smartphone

De oprolbare telefoon van Samsung heeft een interessant ontwerp. Hoewel je bij een oprolbare smartphone eerder denkt aan een soort van tablet die je kan oprollen tot een telefoon, is dit ontwerp heel anders. Deze smartphone is een soort van buis waaruit een display gerold kan worden. De smartphone zit dus opgerold in de buis en wanneer je het uitrolt komt er een vrij groot scherm tevoorschijn. Dit is een heel bijzonder ontwerp, wat nooit eerder is voorgekomen. Het zal daarom dus nog lang duren voordat deze variant echt op de markt zal komen.

Oprolbare smartphone Samsung
De oprolbare smartphone (Afbeelding: Samsung)

De Z-vormige smartphone

De volgende schets die Samsung heeft gepubliceerd is wat realistischer dan de oprolbare smartphone en lijkt meer op de opvouwbare smartphone die Samsung eerder dit jaar uitbracht, de Galaxy Z fold 2. Deze smartphone kan op twee verschillende plaatse opgevouwen worden. Dit wordt een Z-vorm genoemd. Met dit ontwerp zou Samsung een veel groter scherm kunnen ontwikkelen dan de Galaxy Z fold 2 nu heeft. Als de smartphone in z’n geheel is opgevouwen, ontstaat er een smartphone van 6+ inch. Wanneer je de smartphone helemaal zou uitvouwen krijg je een tablet van 9 á 10 inch. Dit is dus een heel flink device.

De grootte van de smartphone zorgt er wel voor dat hij heel zwaar wordt, veel zwaarder dan de Galaxy Z Fold 2. Of mensen ook daadwerkelijk met zo’n zware smartphone willen rondlopen is dus maar de vraag.

Z-vormige smartphone Samsung
De Z-vormige smartphone

Niet alleen oprolbare smartphones

Samsung is niet alleen bezig met nieuwe modellen voor haar oprolbare smartphones. Het bedrijf gaat ook de manier van ontgrendelen vernieuwen. Check hier de nieuwste geruchten.

Reageer op artikel:
Samsung onthult hoe hun oprolbare smartphones eruit gaan zien
Sluiten