Samsung heeft slecht nieuws voor onhandige Galaxy Z Fold 3-bezitters

Wil je een Samsung Galaxy Z Fold 3 kopen, dan kun je beter heel zuinig zijn op je toestel. Repareren wordt vrij prijzig.

Nog even en dan kunnen we genieten van de Samsung Galaxy Z Fold 3. Dit opvouwbare toestel is het nieuwe vlaggenschip van Samsung is natuurlijk een prachtig toestel. Toch heeft het ook een mindere kant.

De Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3 repareren

We laten allemaal wel eens onze telefoon vallen. Vaak loopt dit met een sisser af, vooral als je natuurlijk een hoesje eromheen hebt zitten. Toch gaat het soms en dan heb je waarschijnlijk een enorme barst in je scherm. Vaak kun je dit laten repareren en soms is dat nog relatief goedkoop. Bij de Samsung Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3 gaat het je flink meer kosten.

De twee modellen van Samsung gaan niet zomaar kapot. Ze hebben een nieuw aluminium frame ten opzichte van hun voorgangers dat de bescherming moet verbeteren. Het is 10 procent sterker dan de vorige modellen. Het glas zelf van de schermen is gemaakt van Gorilla Glass Victus dat ook meer bescherming moet bieden. Deze is zelfs tachtig procent beter dan de vorige modellen.

Samsung komt met goed nieuws voor alle Galaxy-bezitters

Forse kosten bij Samsung

Als het scherm van de Samsung Galaxy Z Fold 3 echter toch breekt heb je een flink probleem. Het vervangen van het scherm kost 479 dollar. Voor de onhandige Z Flip 3-eigenaar is de schade iets minder. Daar kost een nieuw scherm 369 dollar. Daarmee is het goedkoper dan de twee voorgangers. Deze reparaties kostten 549 en 499 dollar. Natuurlijk kun je het ook zelf doen door zelf de onderdelen te bestellen.

Je zou ook kunnen kiezen voor Samsung Care+, een soort extra garantieservice. Dat is het eerste jaar gratis, maar kost daarna maandelijks 12,99 dollar. De vraag is natuurlijk of je zoveel wil uitgeven aan garantie. In twee jaar zit je dan boven de 270 dollar. Nederlandse prijzen voor de service zijn overigens nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Samsung heeft slecht nieuws voor onhandige Galaxy Z Fold 3-bezitters
Sluiten