Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 3 februari 2019

Samsung bezig met slim shirt om je longen in de gaten te houden

Samsung kennen we voornamelijk om zijn smartphones en consumenten elektronica, maar het bedrijf is natuurlijk met veel meer bezig. Zo duikt er af en toe ook een kledingstuk op met uiteraard één of andere slimmigheid.  Vorig jaar dook bijvoorbeeld een patent op voor ambitieuze slimme sportschoenen en nu blijkt het bedrijf alweer een tijdje bezig te zijn geweest met een slim shirt. Deze zou je longen kunnen meten en je meteen waarschuwen voor problemen.

Slim shirt met sensoren

Het patent voor het slimme shirt werd ontdekt door LetsGoDigital en zou al in 2017 zijn aangevraagd.  Op 24 januari van dit jaar werd het patent eindelijk goedgekeurd en Samsung zou er nu dus in principe serieus mee aan de slag kunnen. De bedoeling is dat in het shirt verschillende sensoren verwerkt worden, die vervolgens de staat van je longen kunnen analyseren.

Samsung slim shirt

Advies via de app

Zo zou onder andere de sterkte en frequentie van je ademhaling worden gemeten en afhankelijk van het geluid zou er iets met je longen aan de hand kunnen zijn. Met het shirt zou op deze manier onder andere vastgesteld kunnen worden of je bijvoorbeeld een longontsteking, een respiratoire obstructie of bronchitis hebt. Daarnaast zouden nog een boel andere condities kunnen worden vastgesteld en mocht er iets zijn, zou dit meteen worden doorgegeven aan je smartphone in de bijbehorende app. Afhankelijk van de ernst kan je worden aangeraden om toch maar naar de dokter te gaan.

Samsung slim shirt

De technologie is natuurlijk ontzettend handig en zou mensen kunnen geruststellen of ze juist redden door problemen meteen op te sporen. Het komt bijvoorbeeld wel eens voor dat mensen rondlopen met vocht in de longen, maar denken dat er verder niks ernstigs aan de hand is en ze gewoon meer moeten sporten.

Helaas gaat het op het moment dus nog om een patent en is het de vraag wanneer we zo’n shirt in de winkel zien verschijnen. Het zou in ieder geval ideaal zijn voor onder andere sporters en om bijvoorbeeld je baby in de gaten te houden. Iets anders dat je nu al kunt inzetten om de ademhaling van je baby te monitoren is de Breathing Wear van Nanit. In combinatie met de Nanit Plus Smart baby camera, kan deze wearable je meteen waarschuwen als er iets misgaat.

Let's Go Digital

Reageer op artikel:
Samsung bezig met slim shirt om je longen in de gaten te houden
Sluiten