Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 20 feb 2018

‘Samsung komt volgende week met smart glasses’

Over minder dan een week gaat het Mobile World Congress van start en komt er weer een nieuwe stroom aan smartphones en gadgets de wereld in. Van Samsung verwachten we uiteraard de Galaxy S9 toestellen, maar het ziet ernaar uit dat het bedrijf misschien met iets nog interessanters zou kunnen komen. Ruim een week geleden heeft Samsung namelijk een nieuw logo gedeponeerd en het lijkt iets te maken te hebben met smart glasses.

Oog als logo

Zowel de vorm van het logo als de bijbehorende beschrijving wijzen op een slimme bril. Het logo zelf bestaat uit, wat lijkt op, een getekend oog dat iets is gekanteld. Maar het is in de beschrijving dat het duidelijk wordt dat het nieuwe logo zeer zeker met smart glasses te maken heeft. Er staat namelijk letterlijk in dat het logo gebruikt zou kunnen worden voor smart glasses. Daarnaast komt in de schrijving ook naar voren dat het zou kunnen gaan om een computergestuurde bril om het zicht te ondersteunen, bestaande uit een camera, computer en een display. Ook “bril met computer hardware voor het analyseren en configureren” komt voorbij in de beschrijving.

Samsung logo

Samsung smart glasses Gear Blink

Aangezien Samsung in Zuid-Korea een heel medisch centrum heeft, inclusief ziekenhuizen en onderzoeksfaciliteiten, zou het natuurlijk kunnen dat het daarmee te maken heeft en dat het bedrijf bezig is met slechtzienden. In 2013 was de techgigant echter al bezig met smart glasses en werd er een patent toegewezen voor de zogenaamde Gear Blink door het Koreaanse octrooibureau. Behalve valse onthullingsdata en geruchten over features, is daar echter nooit iets van terecht gekomen. Misschien tot nu…

Samsung Gear Blink smart glasses

We zullen zien wat er tijden MWC gebeurt en of Samsung inderdaad op de proppen komt met een slimme bril. In de tussentijd is deze zonnebril een ook interessant om op te zetten. Hij zorgt ervoor dat je kunt livestreamen op Facebook, YouTube en Instagram.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Reageer op artikel:
‘Samsung komt volgende week met smart glasses’
Sluiten