Sam Dille
Sam Dille Smartphones 5 feb 2022

Samsung smartphone kwijt? Je hebt hem met deze tip snel gevonden

Wie kent het niet. Je hebt je mobiel nodig, maar je voelt hem niet in je broekzak. De angst die vervolgens door je heengaat is niet te beschrijven. Gelukkig blijft deze blinde paniek je een volgende keer bespaard, want met deze handige tool vind je jouw Samsung smartphone in no-time weer terug.

Als jij een galaxy-smartphone hebt en hem kwijt bent, dan kun je gebruikmaken van een ‘zoek mijn mobiel’ functie. Samsung heeft een krachtige tool ontwikkeld, waarmee je je Galaxy-apparaat kunt lokaliseren, vergrendelen en zelfs op afstand kunt resetten. Gelukkig maar, want nu de Samsung Galaxy S22 Ultra nog lang op zich laat wachten, moet je nog even door met de smartphone die je nu hebt.

Hoe stel je de Find My phone tool in?

De functie werk niet zonder een Samsung-account. Maak er daarom eerst een aan, als je dit nog niet hebt. Eenmaal aangemaakt kun je verder met de volgende stappen.

Stap 1: Ga naar de instellingen van je Samsung smartphone en klik op biometrie en beveiliging. Hier vind je verschillende opties voor de beveiliging van jouw Galaxy-apparaat. Schakel vervolgens de optie ‘zoek mijn mobiel’ in. Om het nog veiliger te maken, kun je er ook voor kiezen om ‘laatste locatie verzenden’ of ‘ontgrendelen op afstand’ in te schakelen.

Zoek mijn mobiel instellen
Zo schakel je de functie eenvoudig in. (Afbeelding: WANT)

Stap 2: Via SmartThings Find kun je ook deze functie inschakelen. Deze tool kan je gebruiken om Samsung-apparaten zoals smartphones, smartwatches, oordopjes en tablets te vinden. Zelfs als ze offline zijn.

Zo vind je jouw Samsung smartphone makkelijk terug

Het is zover. Je Samsung smartphone is kwijt en je wil hem snel terugvinden. Raak niet in paniek en voer deze stappen zorgvuldig uit.

Stap 1: Ga naar deze website.

Stap 2: Log in met je Samsung-account.

Stap 3: Je krijgt nu, als het goed is, verschillende opties te zien. Als je telefoon verbonden is met WiFi wordt zijn locatie meteen weergegeven op een grote kaart. Omdat je Samsung smartphone is verbonden met ‘zoek mijn mobiel’ weet hij direct waar jouw mobiel te vinden is.

Met deze tools kun je jouw mobiel op afstand bedienen

De belfunctie laat je telefoon 1 minuut overgaan op het maximale volume. Dit werkt zelfs als je smartphone op trillen of dempen staat. Met de vergrendeltool kun je een bericht op je vergrendelingsscherm weergeven of voorkomen dat mensen je mobiel uitschakelen.

Track location biedt je de geschatte locatie van het apparaat. Gegevens wissen maakt het mogelijk om het apparaat op afstand te resetten. Er zijn ook opties om een back-up van je gegevens te maken, oproepen en berichten op te halen, het apparaat op afstand te ontgrendelen en het apparaat in een energiebesparende modus te zetten.

‘Samsung Galaxy S22 Ultra laat ondanks onthulling lang op zich wachten’

Met Find My Mobile hoef je je niet langer af te vragen waar je mobiel zich schuilhoudt. Het is een snelle en gemakkelijke manier om je Samsung smartphone te lokaliseren wanneer hem thuis kwijtraakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung smartphone kwijt? Je hebt hem met deze tip snel gevonden
Sluiten