Tech 8 jan 2019 Noah Korevaar

Deze Samsung smartphone bestaat uit twee Android smartphones

Een door Samsung aangevraagd patent toont een smartphone met twee schermen. Niet opvouwbaar met een scharnier, maar aan elkaar te koppelen met een magneet. Oftewel, wanneer je ze loskoppelt dan kun je de twee schermen los van elkaar gebruiken.

Samsung patent duikt op

Het patent draagt de naam “Electronic device with two display devices and method of operating” en werd eind juni vorig jaar aangevraagd bij het World Intellectual Property Office (WIPO).

Het merkwaardige toestel bestaat dus eigenlijk uit twee smartphones, elk met hun eigen processor en behuizing. Je zou dus als koppel allebei een eigen smartphone kunnen gebruiken, om ze vervolgens ‘s avonds aan elkaar te koppelen middels de magneet om zo op een groter scherm te Netflixen. We zeggen maar wat.

Samsung patent magneten

Beide delen zijn uitgerust met drie magneten. Daardoor kunnen ze allebei op verschillende manieren aan elkaar bevestigd worden. Een methode gebruikt de cilindervormige op beide toestellen om ze naast elkaar te houden. Zo heb je in een klap een groter scherm, je zou het zelfs een opvouwbare smartphone kunnen noemen.

Zo kun je Netflix op beide schermen tegelijkertijd kijken, of een film kijken op het ene scherm terwijl je chat op het tweede scherm. Samsung demonstreert ook configuraties voor selfies, of het typen op een groot virtueel QWERTY-toetsenbord.

Interessante invalshoek

Het is onduidelijk waarvoor Samsung deze technologie precies gaat gebruiken. Het is überhaupt de vraag of deze smartphone ooit het daglicht gaat zien. Fabrikanten testen continu nieuwe technologie, opties en innovaties. Hoe dan ook zou dit een interessante invalshoek kunnen zijn in de opkomende markt van opvouwbare smartphones. De Koreaanse fabrikant laat immers daar een hoop van afhangen, zoals je hier kunt lezen.

LetsGoDigital

Reageer op artikel:
Deze Samsung smartphone bestaat uit twee Android smartphones
Sluiten