Jelle van Es
Jelle van Es Tech 6 aug 2019

Samsung smartphones krijgen AMD Radeon graphics (en dit is wanneer)

De smartphone is het device dat je op dagelijkse basis waarschijnlijk het meest gebruikt. Het is ideaal om op de hoogte te blijven wat er speelt in de wereld, wat je vrienden uitspoken op social media en natuurlijk om te chatten met vrienden en familie via Whatsapp. De smartphone is daarnaast ook een populair device om op te gamen. En daarvoor wordt er steeds meer gevraagd. Wat dat betreft is het goed dat Samsung gaat samenwerking met AMD om vanaf 2021 chips in de devices van Samsung te hebben met AMD Radeon graphics.

AMD Radeon graphics in Samsung’s smartphones

AMD Radeon graphics is de grote concurrent van NVIDIA. Wanneer je een gaming-pc koopt, moet je altijd tussen die twee partijen de keuze maken en zijn er verschillende voor- en nadelen. Op het gebied van de smartphones hebben ze tot nu toe nog geen potten gebroken, maar door de samenwerking met Samsung kan hier verandering in komen. De producent beschikt al jaren over hun eigen Exynos-chip die voldoende kracht en snelheid weet te leveren, maar op grafisch gebied nog wel achter blijft liggen op chips van Apple en Huawei. Met de AMD Radeon Graphics moet dat gat beter gedicht worden.

AMD radeon graphics samsung

Met de samenwerking hoopt Samsung dat AMD chips levert die krachtig zijn, terwijl ze tegelijkertijd ook weinig stroom vreten. Op die manier krijg je een krachtige telefoon die een batterij heeft die lang mee gaat. Samsung zelf heeft er nog weinig over naar buiten gebracht en liet in juni van de samenwerking weten. AMD was iets meer mondig en liet in de laatste presentatie van de kwartaalcijfers weten dat de nieuwe chip in 2021 beschikbaar moet zijn en er voor moet zorgen dat de Samsung-smartphones een grote stap vooruit zetten. Dat is te hopen, maar tegelijkertijd is het ook zo dat 2021 nog een behoorlijk eind weg is. In die tijd kunnen concurrenten natuurlijk ook nog stappen gaan maken met het verbeteren van de chips.

Het is in elk geval goed dat er een nieuwe partij is die zich op deze markt bevindt, want concurrentie maakt het geheel alleen maar beter. Wil je meer lezen over smartphones? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung smartphones krijgen AMD Radeon graphics (en dit is wanneer)
Sluiten