Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 2 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Samsung smartphones krijgen binnenkort grote update: dit moet je weten

Het is alweer bijna drie maanden geleden dat Samsung OneUI 3.0 aankondigde, de grote update die gebaseerd wordt op Android 11 van Google. Sindsdien zijn er drie bèta’s verschenen. Nu is het zo dat het bedrijf de nieuwe functies ook op zijn eigen website gepubliceerd heeft, zodat je weet wat je precies kunt verwachten van de grote update.

Op de website van Samsung staat dat de OneUI 3.0-update vanaf deze maand uitgerold wordt naar gebruikers. Een precieze releasedatum is nog niet bekend voor Nederland, maar nu weten we wel in elk geval meer dan voorheen. De verwachting is dat OneUI 3.0 eerst naar de Galaxy S20-lijn komt en vervolgens uitgebracht wordt voor de Galaxy Note 20-serie. Zo ging dat namelijk uit bij de bèta-updates. Op de website van het bedrijf worden ook apparaten als de Galaxy Fold, Galaxy Z Fold 2 en Galaxy Tab S7 genoemd en de verwachting is dan ook dat er mettertijd meer updates voor verschillende apparaten gaan verschijnen.

Samsung OneUI 3.0
Samsung OneUI 3.0 (Afbeelding: Samsung)

OneUI 3.0 van Samsung

Eén van de meest belangrijke veranderingen die Samsung heeft doorgevoerd, is de nieuw ontworpen interface voor het snelle menu en de notificatielade. Niet alleen moet alles netter en overzichtelijker ogen, ook krijg je toegang tot mediabediening vanuit die notificatielade. Daarnaast hebben de widgets op het vergrendelde scherm eveneens een make-over gekregen. Het vergrendelde scherm zelf kan nu achtergronden vanuit tien categorieën weergeven.

De Multi-Active Window-functie, aanwezig op de Fold- en Tab S7-modellen, heeft tweaks gekregen die ervoor zorgen dat multitasking beter gaat. En eerder werd al bekendgemaakt dat de eerste Samsung Galaxy Fold mag rekenen op camera- en productiviteitsfuncties die eerder aanwezig waren op de Z Fold 2, maar dat wordt hier nog even herhaald. Daarnaast mag je rekenen op telefoongesprekken op een volledig scherm, inclusief ondersteuning voor AR Emoji.

Het is dus nog even afwachten tot we zeker weten wanneer de update in Nederland arriveert, maar daar gaan we ongetwijfeld snel iets over horen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Samsung

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung smartphones krijgen binnenkort grote update: dit moet je weten
Sluiten