Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 13 sep 2018

Verlies nooit meer je spullen dankzij de Samsung SmartThings tracker

Als ik een euro zou krijgen voor elke keer dat mijn vrouw vraagt waar haar telefoon is, dan had ik waarschijnlijk geen baan meer hoeven hebben. En daarbij heb je nog de mogelijkheid om de telefoon te bellen om te kijken waar hij ligt. Maar bij andere waardevolle objecten is het wat lastiger. Gelukkig komt Samsung met de oplossing in de vorm van de nieuwe SmartThings tracker.

Verlies nooit meer wat met de SmartThings tracker

Natuurlijk, er zijn al heel wat trackers op de markt, maar de meesten werken met Bluetooth, wat minder nauwkeurig is en op afstand wat lastiger is om te tracken. De Samsung SmartThings tracker werkt met LTE-M en kan zodoende altijd en overal getrackt worden. Ideaal dus als je kind buiten gaat spelen en daarbij iets verder gaat dan wat in je zicht ligt. Als je hem of haar zo’n tracker meegeeft, dan weet je precies waar hij of zij is. Ook handig wanneer het avondeten klaar staat en je niet precies weet waar je kroost is. Maar je kunt hem ook aan een waardevol device hangen.

SmartThings tracker

Ook is het te gebruiken bij huisdieren die de vrijheid hebben om naar buiten te gaan. Met name bij katten die veel buiten lopen is het handig om te gebruiken. Via de SmartThings app op je telefoon kun je dan bijhouden waar de SmartThings tracker zich bevindt. Mocht een kind de tracker bij zich hebben, dan kan hij of zij ook een noodsignaal uitsturen als er iets aan de hand is. De tracker kan overigens tegen een regenbui, want hij is water-resistant. Als het apparaat is opgeladen, moet hij een week meegaan.

SmartThings tracker

Daarnaast kan de tracker ook gekoppeld worden aan smartdevices die je in huis hebt staan. Zo kun je bijvoorbeeld de lampen aan laten gaat als jezelf met zo’n tracker ‘s avonds thuis komt. Het enige nadeel van de tracker is dat je er een apart data-abonnement voor moet afsluiten omdat hij via LTE werkt. De tracker komt deze week uit in de Verenigde Staten. Wanneer hij naar Europa komt is nog niet bekend.

Meer over trackers vind je hier.

Reageer op artikel:
Verlies nooit meer je spullen dankzij de Samsung SmartThings tracker
Sluiten