Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 28 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung smartwatches worden een heel stuk beter dankzij One UI Watch

Samsung heeft tijdens het Mobile World Congress 2021, beter bekend als MWC 2021, One UI Watch aangekondigd. Het Zuid-Koreaanse bedrijf tilt zijn smartwatches naar een hoger niveau door de lancering van eigen software.

Tot op heden was Samsung altijd afhankelijk van Google. Het bedrijf is verantwoordelijk voor WearOS dat op dit moment op de smartwatches van Samsung draait. Maar daar komt, met ingang van deze zomer, dus verandering in.

Samsung introduceert One UI Watch

Door de introductie van One UI Watch heeft Samsung nog meer de touwtjes in handen. Als consument zul je bijvoorbeeld merken dat je smartwatch en smartphone nog beter met elkaar samen kunnen werken. Het nieuwe platform is op dit moment nog niet live, maar zal vanaf deze zomer gelanceerd worden. Het besturingssysteem verschijnt als eerste op een nieuwe Galaxy Watch die zijn debuut zal maken op het eerstvolgende Unpacked-evenement.

“Door het gebruik van eigen software krijgen consumenten een compleet nieuwe Galaxy Watch-ervaring”, zo is te lezen in het persbericht. Samsung maakt het hierdoor bijvoorbeeld mogelijk om apps razendsnel van je smartphone over te zetten op je smartwatch en zorgt ervoor dat alle instellingen synchroon lopen. Wanneer jij bijvoorbeeld je klok-app voorziet van verschillende tijden van wereldsteden, zal de app dit op de smartwatch nu ook overnemen. Naast deze integratie zorgen nieuwe functionaliteiten er ook voor dat je het meeste uit de Google Play Store apps kunt halen. Van Spotify tot aan YouTube: alles staat beter met elkaar in verbinding dan eerder het geval was.

Samsung Galaxy Watch 4
Samsung Galaxy Watch 4 (Afbeelding: Samsung)

Samsung maakt in het persbericht bekend dat er ook een verbeterde designtool komt, waarmee jij zelf je eigen wijzerplaten in elkaar kunt zetten. Dit was eerder al mogelijk, maar door One UI Watch is het mogelijk om al je creativiteit uit de kast te halen.

MWC 2021

Zoals gezegd is het Mobile World Congress 2021 afgetrapt. Niet alleen Samsung, maar ook Lenovo maakte van de gelegenheid gebruik om nieuwe producten te laten zien.

Lenovo introduceert Smart Clock 2 met draadloos laden en MagSafe

Benieuwd wat de beurs ons allemaal te bieden heeft? Check dan zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!