Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 24 jul 2018

Samsung deelt met hilarische reclames sneer uit aan Apple

Als je het over een felle concurrentiestrijd hebt in de techwereld, dan denk je natuurlijk meteen aan Apple en Samsung. Vooral als het op smartphones aankomt zijn deze twee kemphanen aan elkaar gewaagd. Ze pakken daarom iedere kans aan om te laten zien hoe goed hun toestel wel niet is. Zo komt Samsung met een nieuwe reeks reclames om hun Galaxy S9 te promoten, maar vooral om te minpunten van de iPhone aan het licht te brengen.

De reclamecampagne, die uit vier videos bestaat, luister naar de naam Ingenius. Hiermee deelt Samsung een sneer uit richting de benaming die Apple gebruikt voor haar supportmedewerkers: genius. In de verschillende reclamevideo’s zien we Apple klanten kritische vragen stellen over de iPhone.

Een iPhone X? Of toch een Galaxy S9?

Van het feit dat de nieuwe iPhone’s geen audiopoort meer hebben tot de camera, en van het ontbreken van een fast charger tot de snelheid van het toestel. Alle tekortkoming die de toestellen van Apple hebben worden aan het licht gebracht, maar daar blijft het niet bij. Samsung wil namelijk vooral duidelijk maken dat hun vlaggenschip al deze problemen niet heeft.

Galaxy gebruikers zullen hier van smullen, terwijl Apple fans het zien als kinderachtig moddergooien. Het is natuurlijk ook wel makkelijk om het zo op de man te spelen en het is voor je eigen geloofwaardigheid misschien beter om je vooral op je eigen product te richten. Desalniettemin levert het toch weer een aantal grappige video’s op waar zeker een kern van waarheid in zit.

Apple vs Samsung

Wij (Apple-fans en Samsung-gebruikers) kunnen er in ieder geval om lachen en dat is niet voor het eerst. Eerder zette Samsung ook al de aanval in op Apple, maar kreeg vervolgens wel van Motorola een koekje van eigen deeg. Niet alleen met video’s bestrijden de techgiganten elkaar. Zo projecteerde Samsung ooit “Galaxy S9” op de hoogste toren ter wereld en dat was toevallig precies tegenover de Applestore.

Reageer op artikel:
Samsung deelt met hilarische reclames sneer uit aan Apple
Sluiten