Gadgets 18 feb 2019 Ilona Braam

Samsung stopt met het maken van Blu-ray spelers

Sinds de komst van streamingdiensten zoals Netflix, is het voor veel mensen een stuk minder aantrekkelijk geworden om DVD’s en Blu-ray’s te kopen. Waarom zoveel moeite doen als je ook gewoon alleen met je afstandsbediening of smartphone aan de slag hoeft? Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat Samsung onlangs een drastische beslissing heeft genomen. De techgigant liet namelijk onlangs aan Forbes weten te gaan stoppen met de productie van 4K Ultra HD Blu-ray spelers in de VS.

Mogelijk door in andere landen

Via CNET weten we dat Samsung ook stopt met het maken van 1080p  Blu-ray spelers en er zullen dan ook geen nieuwe modellen meer worden geïntroduceerd in de VS. Natuurlijk zou het kunnen dat ze er in andere landen nog wel mee doorgaan, maar het lijkt maar een kwestie van tijd te zijn voordat het tijdperk van de Blu-ray voorbij is. Bij veel mensen zijn de discs eigenlijk nooit echt aangeslagen en zijn het meer gamers, die er (gedwongen) mee aan de slag gaan. Redelijk wat mensen zijn van DVD’s overgestapt naar downloaden om vervolgens weer legit te gaan met een officiële streamingdienst.

Samsung Blu-ray speler

Tijdperk van de Blu-ray voorbij

Dat Blu-rays het onderspit aan het delven zijn, laat ook data van onderzoeksbureau Nielsen zien. Onlangs werden de spelers door het bedrijf genoemd als voorbeeld van technologie die eruit aan het gaan is. Waar in 2017 in de VS nog 72 procent van de huishoudens een Blu-ray speler had, was dat vorig jaar alweer gedaald naar 66 procent. En het ziet er niet naar uit dat de cijfers er dit jaar beter op zullen worden. Vooral niet met de lancering van verschillende nieuwe streamingdiensten, waaronder Disney Plus met zijn Captain Marvel exclusive.

The Verge

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung stopt met het maken van Blu-ray spelers
Sluiten