Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 24 jan 2019

Samsung werkt aan nieuwe budget tablet met Android 9

Samsung staat onder andere bekend om zijn Galaxy vlaggenschepen, maar wat je soms misschien zou kunnen vergeten is dat het bedrijf ook tablets maakt. Ook daar zijn Galaxy varianten van, maar het lijkt erop dat Samsung de laatste tijd bezig is geweest met een tablet voor het lagere segment. Via Geekbench zijn namelijk benchmark resultaten verschenen van een nieuwe Samsung tablet.

Budget tablet met 2GB RAM

Het apparaat gaat onder de modelnaam Samsung SM-T515 en heeft een single core score van 1277 behaald, terwijl het multi-core resultaat 4031 punten is. Aangezien er maar zo’n 2GB aan werkgeheugen aanwezig is, lijkt het om een budget model te gaan. Onder de motorkap krijgt de tablet Samsung‘s Exynos 7885 chipset, die we onder andere ook terugvinden in de Galaxy A8 smartphone.

Samsung tablet SM-T515

Beperkte specs

Helaas is de informatie die je dooraans over apparaten krijgt met de benchmark resultaten maar beperkt en is het geen volledige specs onthulling. Wat we wel weten is dat de processor wordt uitgerust met 8 kernen en dat de tablet zal draaien op Android 9. Voor de rest is het nog even afwachten op andere belangrijke specs, zoals bijvoorbeeld de grootte van het display.

Ook de onthullingsdatum van de device is nog onbekend, maar mogelijk zien we hem volgende maand al verschijnen tijdens de Mobile World Congress 2019  of tijdens Samsung’s Unpacked evenement op 20 februari. In het eerste kwartaal van het jaar zou Samsung volgens de berichten in ieder geval wel een midrange Galaxy Tab A tablet onthullen. Uiteraard verwachten we in het eerste kwartaal ook de onthulling van de Samsung Galaxy S10, welke onlangs alweer in het wild werd gespot.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Samsung werkt aan nieuwe budget tablet met Android 9
Sluiten