Ilona Braam
Ilona Braam Home 12 mrt 2018
Leestijd: 3 minuten

Zie jij iets? Samsung’s nieuwe televisies zijn bijna onzichtbaar

Het is een nieuwe jaar, dus is het uiteraard weer tijd voor nieuwe televisies. Samsung presenteerde onlangs zijn nieuwe line-up met allerlei spannende features om kijkers toch weer over te halen om hun oude set in te ruilen. In de nieuwe collectie vinden we QLED, Ultra HD en Ultra-Large tv’s en één van de meest (minst) opvallende features moet toch wel de Ambient Mode zijn, waarbij je televisie lijkt te verdwijnen.

Doorzichtige televisie

Wanneer je geen tv kijkt is het niet altijd fijn om zo’n groot ding in de kamer te hebben staan. Om je televisie minder opvallend te maken kun je voor de nieuwe Ambient Mode kiezen. Hierbij wordt het apparaat niet ergens ingerold, maar neemt het beeldscherm over wat er achter de televisie te zien is. Het resultaat is dat het lijkt alsof je een glasplaat hebt opgehangen. Dat klinkt een beetje random, maar gelukkig krijgt deze glasplaat ook een functie zodat je een plausibele verklaring voor je bezoek hebt. Op het scherm kun je in de Ambient modus nog bepaalde info zien, zoals nieuws, het weer of verkeersinformatie.

Samsung 2018 televisie Ambient Mode

Kabels moeten ook verdwijnen

Samsung wil niet alleen het scherm laten verdwijnen, maar ook kabels moeten zoveel mogelijk maken dat ze wegkomen. Hiervoor heeft de techgigant de One Invisible Connection kabel bedacht. Dit is een handige kabel, waarin zowel je power kabel als een AV kabel in zitten verwerkt. Het zorgt inderdaad voor minder draden, maar als je veel consoles en andere randapparatuur aansluit, heb je die kabels natuurlijk nog steeds rondslingeren.

Samsung QLED tv

Bixby naar het grote scherm

Iets anders dat sommige tv’s in de nieuwe line-up krijgen is ondersteuning voor Samsung’s virtuele assistent Bixby. Hij woont nu al een tijdje op de Galaxy toestellen en maakt een overstap naar het grote scherm. Vanaf de Galaxy S8 kun je je smartphone in sommige landen gebruiken om met Bixby op je tv te spelen, maar je zult dat dan wel in het Engels, Mandarijn of Koreaans moeten doen. Misschien een mooi moment om toch eindelijk te beginnen aan je cursus Chinees.

Andere features

Andere features zijn onder andere de Universal Guide, waarbij alle content van verschillende apparaten en kanalen voor je op één plek is verzameld. Ook is er nog Effortless Login om snel en moeiteloos in te kunnen loggen bij de apps op de tv. Sommige modellen ondersteunen ook Direct Full Array technologie. Hierbij worden verschillende panelen gebruikt om automatisch de achtergrondverlichting aan te passen, zodat wit nog witter wordt en zwart nog duisterder.

Samsung televisie

Samsung televisie line-up

De UHD modellen zijn de simpelste familieleden in de nieuwe line-up en zijn 4k HDR smart tv’s met de slimme One Invisible Connection kabel. Dan hebben we Premium UHD televisies, die uiteraard wat meer opties hebben dan de normale UHD modellen. Deze komen met HDR10+ ondersteuning, Bixby Voice, One Remote control, One Invisible Connection en Dynamic Crystal Color. Al de QLED modellen komen weer met Bixby Voice, Ambient Mode, One Invisible Connection, One Remote Control, technologie om het contrast de kleuren te verbeteren en HDR10+ ondersteuning. Als je toch geld over hebt, wil je uiteraard een tv uit de laatste categorie.

Samsung lijkt het maar druk te hebben met allerlei nieuwe apparaten. Naast de nieuwe televisies zijn onlangs ook de Galaxy S9 toestellen onthuld. Nu is het bedrijf ook nog eens bezig met een eigen slimme speaker om het ook in die arena tegen Apple op te nemen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Slashgear

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zie jij iets? Samsung’s nieuwe televisies zijn bijna onzichtbaar
Sluiten