Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 18 nov 2018

Samsung werkt aan tv met “the Force” die je met je gedachten bestuurt

In Star Wars worden we telkens jaloers gemaakt door Jedi en Sith, die met hun gedachten via the Force van alles kunnen doen. Het begint er echter door komst van nieuwe technologie├źn steeds meer op te lijken dat the Force misschien toch niet zo mysterieus is. Samsung is namelijk bezig met het ontwikkelen van een televisie, die je met je gedachten zou kunnen besturen.

Voor mensen met een fysieke beperking

Voordat je meteen een gat in de lucht springt bij de gedachte dat je met de nieuwe Samsung tv niet eens meer je afstandsbediening of smartphone hoeft te gebruiken om je volgende binge sessie te selecteren op Netflix, moeten we er meteen bij zeggen dat de televisie specifiek is bedoeld is voor mensen met fysieke beperkingen. Het is (voorlopig) dus nog niet de bedoeling dat de “magische” tv commercieel beschikbaar wordt.

Yoda

Hersen-sensoren en eyetracking hardware

In ieder geval gaat het project onder de naam Project Pontis en wordt het ontwikkeld door een team in Zwitserland. Op het moment gebruikt het systeem sensoren die de hersenen monitoren samen met eyetracking hardware om te achterhalen wat de gebruiker precies wil. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het systeem de eyetracking hardware niet meer nodig heeft en alleen werkt met hersenbesturing.

Prototype televisie in 2019

Begin volgend jaar zou Samsung er klaar voor moeten zijn om met een prototype aan de slag te gaan. Het is echter onwaarschijnlijk dat het eindproduct al gauw klaar zal zijn. Maar als ze uiteindelijk met een werkende tv komen is het natuurlijk niet ondenkbaar dat deze na een tijdje ook gewoon in de winkel zal belanden. Overigens zijn apparaten die je met je hersenen bestuurt natuurlijk niet echt nieuw. De technologie bestaat al een tijdje, maar Samsung brengt deze met zijn nieuwe televisie wel naar een hoger niveau.

Iets dat wel bedoeld is voor de alledaagse gebruikers is Samsung’s innovatieve Infinity Flex display. Deze kunnen we als het goed is volgend jaar allemaal bewonderen wanneer Samsung komt met zijn eerste opvouwbare smartphone.

BGR

Reageer op artikel:
Samsung werkt aan tv met “the Force” die je met je gedachten bestuurt
Sluiten