Mogelijke toekomstplannen Samsung tonen het einde van S- en Note serie

Samsung lanceert al jaren een Galaxy S line-up in februari en volgt deze vervolgens in augustus op met een Galaxy Note line-up. In 2019 betekende dat de komst van de Samsung Galaxy S10 serie en de Samsung Galaxy Note 10 serie. Maar waar we gewend zijn aan twee vlaggenschip-series per jaar met de S- en Note benaming, zou dat in de toekomst zomaar eens anders kunnen zijn. Gaan we afscheid nemen?

Gaat Samsung de Galaxy S en Galaxy Note serie samenvoegen?

Waar de Samsung Galaxy S serie en de Samsung Galaxy Note serie in de beginjaren van hun bestaan wel degelijk twee verschillende dingen waren, lijken de toestellen anno 2019 een beetje in elkaars vaarwater te zitten. Eerder dit jaar liet Samsung, tijdens een persconferentie, al weten dat het twijfels had over de benaming van de Samsung Galaxy S11. Als de planning een beetje hetzelfde is als de afgelopen jaren, zal deze vlaggenschip serie in 2020 het daglicht vinden. Maar door een nieuw gerucht, afkomstig van betrouwbare leaker Evan Blass, zou deze lancering er volgend jaar zomaar eens anders uit kunnen zien.

Volgens een bekende bron van Blass is Samsung intern nog steeds in discussie over de toekomst van de Note-serie en de Galaxy S-serie. Er zouden naar verluidt plannen zijn om de twee verschillende vlaggenschepen met elkaar te combineren. En volgens de nieuwe informatie zou dit geintje volgend jaar al geflikt kunnen worden. Mits Samsung het plan doorvoert dan.

Hoe gaat de producent het eventueel doen?

Het bedrijf lijkt intern dus in discussie te zijn over beide vlaggenschip-series. Maar mocht deze wijziging in de line-up doorgevoerd worden, hoe zou de producent dit dan doen?

Zoals we hierboven al beschreven zijn de verschillen tussen de twee series anno 2019 aanzienlijk kleiner. Tot de lancering van de Galaxy S6 en de Galaxy Note 5 hadden de twee wel degelijk iets anders te bieden, maar de gelijkenissen zijn steeds groter. Mensen die de lanceringen van dit jaar goed in de gaten hebben gehouden, zullen zien dat de Galaxy S10+ en de Galaxy Note 10 toch echt een beetje in elkaars vaarwater hangen. En wat dat betreft zou het dus helemaal niet zo verkeerd zijn om de twee series samen te voegen.

Samsung Galaxy Note 10 review

Wat dat betreft zou het dus mogelijk zijn om in februari een Galaxy S line-up aan te kondigen, waarbij het meest premium toestel voorzien is van een S Pen. Daarnaast zou het ook een uitstekende optie zijn om de gehele serie te voorzien van de pen. Want als we heel eerlijk zijn, lijkt dat het enige te zijn wat de twee op dit moment nog van elkaar weet te scheiden. Mocht de beslissing snel genomen worden, dan zouden we in februari 2020 zomaar eens een lancering zien van een serie genaamd Galaxy One. Althans, dat is wat de geruchten ons vertellen.

Mocht deze wijziging te vroeg komen, dan zou het zomaar kunnen zijn dat we dit pas in 2021 zien gebeuren. Maar nogmaals: dat zou alleen het geval zijn als de beslissing ook daadwerkelijk genomen wordt.

Opvouwbare smartphones in plaats van de Samsung Galaxy Note?

Dat opvouwbare smartphones de volgende grote stap kunnen zijn in de industrie, dat mag duidelijk zijn. Mocht de samenvoeging daadwerkelijk plaatsvinden, dan is het helemaal niet zo’n gek idee om de tweede grote release van het jaar aan deze smartphones te koppelen. Wanneer deze constructie een feit zou worden betekent dat dus een Galaxy One lancering in februari (in plaats van de S-serie) en een Galaxy Fold lancering in augustus (in plaats van de Note-serie).

Maar goed, tot nu toe is er nog niets concreets. De informatie is afkomstig vanuit een Samsung persconferentie van begin dit jaar en een bron van een betrouwbare leaker. Wat dat betreft nog weinig officieels en weinig dingen bevestigd. Maar mocht Samsung beslissen om de Galaxy S en de Galaxy Note samen te voegen, dan is de kans zeker aanwezig dat de constructie er op deze manier uit komt te zien.

Reageer op artikel:
Mogelijke toekomstplannen Samsung tonen het einde van S- en Note serie
Sluiten