Mark Hofman
Mark Hofman Tech 8 nov 2018

Toekomstige Samsung toestellen alsnog voorzien van notch

In het jaar waar bijna iedere smartphone gigant met de notch aan de haal is gegaan, blijft Samsung haar eigen weg volgen. Waar de producent eerder liet weten tegen de aanpassing te zijn, lijkt het nu toch tijd te vinden om mee te gaan met de trend. In 2019 zien we de eerste toestellen met de notch verschijnen, maar dan wel volledig op Samsung’s eigen manier. 

Samsung toch aan de notch

Tijdens de Samsung Keynote van gisteravond liet Hassan Anjum een opvallende afbeelding zien. Tijdens zijn presentatie zagen we een beeld voorbij fietsen met verschillende designs met betrekking tot de notch. Een feature waar Samsung zich in 2018 nog niet aan wilde wagen. Echter kan het bedrijf, net als bij het verlies van de headphone jack, niet achterblijven. Iets wat gisteravond ook door Samsung zelf bevestigd werd. Tijdens de presentatie zagen we maar liefst vier varianten van de notch voorbij komen, die in de toekomst zullen verschijnen op hun toestellen.

Hassan Anjum, director of product marketing bij Samsung, stond gisteravond op het podium. Daar vertelde hij over de grote doorbraken van Samsung op het gebied van bezelreductie en kwaliteit van displays. En dat blijven ze volgens de beste man ook doen de komende jaren. Volgens Ajum gaan worden de bezels nog kleiner en gaat het grenzen verleggen.

Samsung is er een aardige tijd op tegen geweest, maar gaat er zelf nu toch echt aan geloven. De toestellen worden voorzien van verschillende notches in de toekomst. En wat voor notches!

De Infinity displays 

Samsung is niet alleen verantwoordelijk voor haar eigen toestellen, maar maakt ook veel schermen voor andere fabrikanten. En dat betekend dat het bedrijf toch echt aan de notch moet geloven. Maar Samsung zou zichzelf niet zijn wanneer dit niet op geheel eigen manier zou gebeuren. Zoals aangekondigd krijgen we te maken met vier Infinity displays, waarvan er drie voorzien zijn van een notch. Maar dan wel een notch die niet op elk toestel hetzelfde is. We maken kennis met Infinity O, U en V en hoe deze eruit komen te zien!

  • Infinity U: deze variant lijkt simpelweg identiek op de notch van de Essential Phone. Het is een kleine halve ovaal welke bovenin het scherm, in het midden, zit verwerkt .
  • Infinity V: exact dezelfde variant als de ‘U’, maar dan voorzien van vier hoeken in plaats van een halve ovaal.
  • Infinity O: deze notch is een volledige circkel die in het scherm verwerkt zit. Deze notch zit niet in het midden, maar is in de linker bovenhoek geplaatst. Iets wat we al eerder konden ontdekken bij de Samsung A8s.

Daarnaast heeft Samsung ook het New Infinity display als optie. Anjum heeft hier zelf niks over gezegd op het podium, maar we zouden te maken kunnen hebben met een notch-loos scherm. De technologie is nog niet echt aanwezig, maar de OPPO Find X zou wel als voorbeeld kunnen dienen voor de producent.

OPPO FIND X

In welke toestellen deze notches zullen verschijnen, is nog niet bekend. Wel weten we inmiddels meer over het opvouwbare scherm van de producent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Toekomstige Samsung toestellen alsnog voorzien van notch
Sluiten