Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 25 feb 2019

Samsung toont Galaxy Fold vier minuten lang in detail

Samsung was met de Galaxy Fold de eerste wereldwijde speler die tijdens het Mobile World Congress een opvouwbare smartphone onthulde.

Samsung Galaxy Fold versus Huawei Mate X

Toch heeft Huawei wellicht nu al de strijd gewonnen, want ten opzichte van de Huawei Mate X lijkt de Galaxy Fold een gedateerd prototype. Maar goed, als het om opvouwbare smartphones gaat dan zegt dat niet zoveel.

Het is immers vooral de vraag wie op grote schaal kan produceren. Samsung heeft een consumentenproduct waarvan er zeer binnenkort een miljoen exemplaren beschikbaar zal zijn.

Een toestel waar jij en ik ook mee aan de slag kunnen, mits je bereid bent zo’n smak geld neer te leggen voor je volgende smartphone.

Maar wat krijg je daar eigenlijk voor terug? Dat wordt nu een stuk duidelijker dankzij een hands-on video die Samsung heeft gedeeld op YouTube.

Je bent gewaarschuwd: het lijkt net alsof de muziek op de achtergrond ontbreekt, waardoor er een soort ongemakkelijke ruis overblijft. Zet je geluid dus gerust uit.

Vier minuten aan beeld

De beelden zijn namelijk absoluut de moeite waard. We zien vier minuten lang hoe je de Samsung Galaxy Fold op verschillende manieren kunt gebruiken, en hoe het vouw-mechanisme werkt. Het blijft indrukwekkend hoe snel je kunt wisselen tussen de 4.6-inch en 7.3-inch vormfactor.

We krijgen ook te zien hoe de Galaxy Fold draadloos de Galaxy Buds en Galaxy Watch Active op kan laden, op de achterkant.

Check in ieder geval even het stuk vanaf 2:05. Dan zie je hoe Google Maps ontvouwen wordt, hoe snel je foto’s kunt nemen en bewerken en andere handige toepassingen. Allemaal met minimale lag.

Toch geen gimmick? Voor een definitief oordeel wachten we nog even onze eigen hands-on sessie af. Al met al is dit immers een demo van Samsung zelf, bewerkt en op een veilige manier ingericht. Wordt vervolgd!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung toont Galaxy Fold vier minuten lang in detail
Sluiten