Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 20 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Samsung trekt update terug na problemen Galaxy S20 Ultra

De Galaxy S20 Ultra heeft tot nu toe aardig wat updates gekregen, maar het gaat niet altijd goed. Zo bracht de laatste update wat problemen met zich mee voor het toestel. Tijd voor Samsung om de update terug te trekken.

Vorige week doken er aardig wat problemen op met het scherm van het vlaggenschip. In sommige gevallen hadden gebruikers opeens een groene tint op hun Galaxy S20 Ultra. De link met een update werd destijds al gelegd, maar lijkt nu bevestigd te zijn.

Samsung trekt update terug

De Samsung Galaxy S20 serie heeft dus al flink wat updates gehad. In relatief korte tijd heeft Samsung er al flink aan weten te sleutelen. Dat verliep heel soepel en leverde de consument meer voordelen op. Maar helaas gaat het ook wel eens mis. Iets dat te merken bij de laatste update van Samsung. De Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra kregen opeens te maken met aardig wat problemen.

Het resulteert dan volgens SamMobile ook in het feit dat Samsung de update terugtrekt. Wie de update nog niet op zijn telefoon heeft gezegd, hoeft dus niet bang te zijn dat hij zijn of haar S20 voorziet van nieuwe problemen. De update is niet meer binnen te halen. Mensen die dit al wel gedaan hadden, moeten wachten op een volgende update.

Opvallend is wel dat de update voor de Galaxy S20 Ultra verdwenen is, maar die van de Galaxy S20 (+) nog binnen te halen is. De daadwerkelijke reden daarvoor is niet gecommuniceerd.

Samsung Galaxy S20 Ultra
Scherm van de S20 Ultra (Afbeelding: WANT)

Galaxy S20 Ultra: WANT-lezers melden problemen

Zoals gezegd waren er dus problemen bij de nieuwe vlaggenschipserie van Samsung. Vorige week kwamen we bijvoorbeeld het probleem tegen van het scherm van de Samsung Galaxy S20 Ultra. Die kreeg, na een beveiligingsupdate, in sommige gevallen een groene tint. Het ging dan vooral om mensen die hun telefoon op 120Hz hadden ingesteld, de helderheid lager dan 25% hadden staan en waarbij de batterij bijna leeg was.

De problemen doken internationaal op, maar ook Nederlandse gebruikers lijken er last van te hebben. Zo hebben ook een aantal WANT-lezers de problemen aan ons gemeld. Zo laat een lezer weten dat het scherm van de Galaxy S20 Ultra een groene kleur toont, maar dat ook de verversingssnelheid beperkt lijkt te zijn.

Een ander had na de update ook last van het scherm dat opeens uitsloeg.

Gezien het aantal update die op dit moment naar buiten zijn gebracht door Samsung, kunnen we binnenkort een oplossing verwachten. Tot die tijd is het misschien een idee om je verversingssnelheid terug te zetten naar 60Hz als je last hebt van de groene waas. Of er heel even mee te leven natuurlijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung trekt update terug na problemen Galaxy S20 Ultra
Sluiten