Samsung kondigt tv voor in de tuin aan: de Terrace kan zelfs nat worden

Het is voor Samsung niet genoeg om je huiskamer over te nemen, met zijn nieuwe televisie wil het Zuid-Koreaanse bedrijf ook aanwezig zijn in je tuin. De Terrace is daar het bewijs van. Dit is een nieuwe lifestyletelevisie, die naast modellen als Serif, Frame en Sero bestaat.

De Terrace kan prima buiten staan. De maximale helderheid kan ingesteld worden op 2000 nits en hij heeft ook een IP55-certificaat (spuitwaterdicht, dus). De prijzen zijn echter niet mals. Het apparaat is nu te koop in de VS en Canada en daar betaal je 3455 dollar voor het 55 inch model. 65 inch kost je 4999 dollar. Wil je nog groter? Dat kan: 75 inch kost je ‘slechts’ 6499 dollar. Dat is aanzienlijk meer dan andere 4K en zelfs 8K QLED-tv’s van het bedrijf. Echter, tv’s voor buiten hebben extra bescherming en technologie aan boord, waardoor de prijs dus substantieel hoger ligt.

Samsung Terrace
De Samsung Terrace-tv. (Afbeelding: Samsung)

Samsung Terrace is de tv voor buiten

Het tv-paneel is een high-end QLED-variant, eentje dat ook in andere QLED-tv’s van het bedrijf zit. Er is full-array local dimming, extended quantum dot color, een coating voor het tegengaan van reflecties, evenals de ambientmodustoevoegingen. De tv is in staat schilderijen te presenteren, mocht je dat tof vinden. En anders kun je je foto’s tentoonstellen. Hoewel de tv nu al te koop is in Amerika, moeten andere regio’s nog even wachten. Daar verschijnt Terrace ook, maar pas op een veel later moment.

De tv maakt gebruik van verschillende soorten technologie. Je kunt 4K-content bekijken, meerdere stemassistenten gebruiken, gebruikmaken van besturingssysteem Tizen, er zijn drie HDMI-poorten en een USB-poort, er is wifi en Bluetooth en er is ondersteuning voor Dolby Digital Plus. Een andere belangrijke toevoeging is ondersteuning voor Apple TV en AirPlay 2, voor het streamen van je lokale muziek. De tv wordt standaard geleverd met zowel de Apple Music- als Apple TV-app, waardoor je dus Apple TV+ kunt gebruiken.

De Terrace is niet het enige apparaat dat Samsung voor buiten aangekondigd heeft. Er is namelijk ook een soundbar die bij de tv hoort. Dit is de Terrace Soundbar. Ook dit gevaarte heeft een IP55-certificaat.

Samsung

Reageer op artikel:
Samsung kondigt tv voor in de tuin aan: de Terrace kan zelfs nat worden
Sluiten