Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 24 nov 2020

Samsung lanceert gloednieuwe smartphones in januari en februari 2021

Samsung lanceert in januari en in februari van volgend twee gloednieuwe smartphones. De geruchten gaan op dit moment dat de Galaxy S21 rond deze tijd ook het daglicht zal zien, maar daar wordt in het persbericht van vandaag niets over gezegd.

Wel weten we dat het om twee smartphones uit de populaire A-lijn van Samsung gaat. De Galaxy A12 zal in januari 2021 het daglicht zien en de Galaxy A02s verschijnt in februari.

Samsung Galaxy A12 en A02s

Door middel van een persbericht maakt Samsung de komst van de twee smartphones vandaag al bekend. De specificaties liggen open en bloot op tafel, maar wat betreft de prijs zullen we nog even geduld moeten hebben. Gezien het feit dat de twee smartphones onderdeel zijn van de A-lijn is de verwachting overigens wel dat ze vrij betaalbaar zullen zijn. Zoals gezegd lanceert Samsung de Galaxy A12 in januari en de Galaxy A02s in februari.

Dit hebben de twee smartphones te bieden:

Galaxy A12

De Galaxy A12 is voorzien van een 6.5-inch HD+ TFT beeldscherm dat bestaat uit een Infinity-V opstelling. Dat betekent dat de notch in een V-vorm in het scherm zit. Die notch houdt overigens huis aan een 8-megapixel selfiecamera. Uiteraard is dat niet de enige camera op de smartphone, want ook de volgende lenzen zijn te vinden:

  • 48-megapixel hoofdcamera
  • 5-megapixel ultra-wide camera
  • 2-megapixel macrolens
  • 2-megapixel dieptelens
Samsung Galaxy A12
De A12 in het blauw (Afbeelding: Samsung)

Zoals je ziet is de Samsung Galaxy A12 voorzien van een quad-camerasysteem, welke in een vierkant op de achterkant zit bevestigd. Die achterkant is op de foto overigens in het blauw te zien, maar er zijn meer mogelijkheden. Zo is de Galaxy A12 in de volgende kleurenopties beschikbaar:

  • Zwart
  • Wit
  • Blauw

Verder heeft Samsung de smartphone voorzien van een Octa Core processor met 4GB aan RAM, 128GB aan opslagcapaciteit en een slot voor je microSD-kaartje. Daarmee is het mogelijk om het geheugen tot 1TB uit te breiden. Verder beschikt de Galaxy A12 over een 5000mAh batterij en is het mogelijk om de batterij met een vermogen van 15W op te laden.

Samsung Galaxy A12
De A12 in het wit (Afbeelding: Samsung)

Zoals gezegd verschijnt de Samsung Galaxy A12 in januari 2021. De prijs zal op een later moment bekend gemaakt worden.

Galaxy A02s

De andere smartphone die Samsung op de markt brengt is de Galaxy A02s. Dit toestel net als het vorige model voorzien van een 6.5-inch HD+ TFT beeldscherm. Het mag duidelijk zijn dat dit model de goedkopere van de twee zal worden. Dat zie je voornamelijk aan de specificaties. Waar er ook een 5000mAh batterij in het toestel zit en voorzien bent van een prima camerasysteem, levert de smartphone op bepaalde vlakken wel in.

Samsung Galaxy A02s
In het zwart (Afbeelding: Samsung)

De Galaxy A02s beschikt namelijk over een 5-megapixel selfiecamera en heeft op de achterkant een triple-camerasysteem zitten. Dit systeem bestaat uit:

  • 13-megapixel hoofdcamera
  • 2-megapixel macrolens
  • 2-megapixel dieptelens

De blauwe kleurenoptie gaat voor de Samsung Galaxy A02s niet op en ook een vingerafdrukscanner ontbreekt. Bij de Galaxy A12 zit deze aan de zijkant gemonteerd. Verder is het toestel voorzien van een Octa Core processor, 3GB aan RAM en 32GB aan opslagcapaciteit. Het is wel mogelijk om de opslagcapaciteit uit te breiden met een microSD-kaartje. Dat kan tot 1TB.

Samsung Galaxy A02s
Voorkant van de smartphone (Afbeelding: Samsung)

De Samsung Galaxy A02s verschijnt in februari 2021. De prijs wordt later bekend gemaakt.

Samsung Galaxy S21 ook in januari?

De Samsung Galaxy S21, de opvolger van de populaire S20-serie van dit jaar, komt naar verwachting ook eerder dan gepland. Op dit moment zijn er verschillende bronnen die melden dat de lancering van de S21 dit jaar al in januari plaatsvindt.

Benieuwd naar dat verhaal, lees dan zeker even dit artikel!

Reageer op artikel:
Samsung lanceert gloednieuwe smartphones in januari en februari 2021
Sluiten