Samsung lanceert een veelzijdige monitor voor het thuiswerken

Samsung heeft twee nieuwe monitoren aangekondigd: de Smart Monitor M7 en de Smart Monitor M5. Beide modellen draaien op Tizen OS. De monitor is bedoeld voor bijvoorbeeld thuiswerken of studeren, maar je kunt er ook prima je entertainment op beleven. Het Zuid-Koreaanse bedrijf omschrijft de monitors als lifestyle-monitors.

De Samsung Smart Monitor biedt een grote hoeveelheid mogelijkheden aan. Met een klik op Tap View, App Casting of Apple AirPlay 2 gebruik je het scherm als verlengstuk van je computer of van je smartphone. Omdat het een product van de Galaxy-smartphonemaker is, kun je natuurlijk ook je Samsung-smartphone koppelen aan de monitor middels DeX. Via Remote Access heb je een draadloze aansluiting met een pc die bijvoorbeeld elders in het huis staat.

Het scherm beschikt over een ingebouwde wifi-chip, waardoor je bijvoorbeeld direct bestanden kunt bewerken in bijvoorbeeld de verschillende Microsoft 365-applicaties. Je bekijkt, bewerkt en slaat documenten op in de cloud vanaf je monitor. Verder heb je met de usb-type-c-poort aan één toegang genoeg voor data, display en power (tot 65W); zo houd je de rest van je bureau ook netjes. Aanvullende connecties zijn mogelijk met meerdere usb-poorten en bluetooth 4.2.

Samsung Smart Monitor M7
Samsung Smart Monitor (Afbeelding: Samsung)

De Samsung Smart Monitor

Je gebruikt de monitor bijvoorbeeld voor thuiswerken of studeren, maar kunt hem ook gebruiken voor je entertainment omdat je via Samsungs Smart Hub content kunt streamen. Zo zijn er apps van Netflix, HBO en YouTube beschikbaar. De monitor wordt geleverd met afstandsbediening en beschikt over een ingebouwde tweekanaalspeaker. Dankzij Bixby 2.0 kun je het display ook met je stem bedienen.

Ook is er gedacht aan kijkcomfort. Zo brengt de functie Adaptive Picture automatisch de helderheid en kleurtemperatuur van het scherm in balans met de omstandigheden in de kamer. Dat moet vermoeide ogen tegengaan. De monitor beschikt ook over een eye-saver-modus om blauw licht te verminderen.

Samsung Smart Monitor
Samsung Smart Monitor (Afbeelding: Samsung)

Prijs en beschikbaarheid

De Smart Monitor komt beschikbaar in twee modellen. De M5 is een Full HD-display die eind december verschijnt in 27- en 32 inch. De verkoopadviesprijzen zijn respectievelijk 249 en 289 euro. De M7 beschikt over UHD-resolutie en verschijnt januari 2021 in 32 inch voor een verkoopadviesprijs van 399 euro.

Samsung (persbericht)

Reageer op artikel:
Samsung lanceert een veelzijdige monitor voor het thuiswerken
Sluiten