‘Samsung brengt in 2021 vier opvouwbare smartphones op de markt’

Samsung gaat het in 2021 helemaal anders aanpakken. Althans, zo lijkt het. Er gingen al geruchten dat het Zuid-Koreaanse bedrijf de Galaxy Note-serie laat varen, maar daar komt nu nog een heel interessant gerucht bij.

Volgens het Zuid-Koreaanse ET News brengt Samsung volgend jaar meer opvouwbare smartphones op de markt. Mochten de geruchten kloppen dan zien we in 2021 maar liefst vier verschillende modellen verschijnen.

‘Samsung brengt in 2021 vier opvouwbare smartphones uit’

Tot vandaag was de verwachting dat Samsung volgend jaar drie verschillende opvouwbare smartphones uit zou brengen. Toch komt dat gerucht op losse schroeven te staan aangezien ET News er een schepje bovenop gooit. Volgens de nieuwsoutlet komt Samsung in 2021 met vier verschillende modellen op dat gebied.

De website laat in een nieuw artikel weten dat we volgend jaar twee Galaxy Z Fold 3 varianten en twee Galaxy Z Flip 2 modellen kunnen verwachten. Volgens de bron kiest Samsung ervoor om alle toestellen te voorzien van 5G-ondersteuning, wat uitstekend in lijnstaat met het toekomstbeeld van het bedrijf.

Samsung Galaxy Z Flip vouwbaar scherm
De Galaxy Z Flip (Afbeelding: Want/Dominick Vietor)

Verder is er op dit moment nog niet heel erg veel bekend over de vier opvouwbare toestellen. Er zal zeker verschil zitten in verschillende modellen, maar Samsung heeft nog niet bekend gemaakt waar die verschillen ’em nou precies in zitten. Iets wat we waarschijnlijk ook pas in de tweede helft van 2021 weten, wanneer het bedrijf de smartphones waarschijnlijk naar buiten brengt.

Opvouwbaar de toekomst?

Samsung lijkt zelf heel erg te geloven in een toekomst vol met opvouwbare smartphones. Het bedrijf bracht in 2020 als een van de eerste bedrijven een opvouwbaar toestel op de markt. Sindsdien kunnen we wel stellen dat Samsung vooraan staat in de strijd om die toekomst.

Het bedrijf lanceerde dit jaar bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Z Fold 2. De opvouwbare smartphone leek veel meer op een solide product en had veel minder weg van een prototype. De bouwkwaliteit was uitstekend en de specificaties waren indrukwekkend. Maar helaas was het prijskaartje nog veel te hoog.

Fold 2
De bovenkant (Afbeelding: Samsung)

Mocht Samsung in 2021 daadwerkelijk vier verschillende opvouwbare smartphones op de markt brengen, dan zal het toch echt met de prijs moeten spelen om er een succes van te maken. Hopelijk gebeurt dat dan ook.

Reageer op artikel:
‘Samsung brengt in 2021 vier opvouwbare smartphones op de markt’
Sluiten