Ilona Braam
Ilona Braam Home 3 apr 2018

Samsung komt met twee hoogwaardige en slimme VL-speakers

Na de lancering van de Galaxy S9 toestellen gaat Samsung onverstoord verder met van alle en nog wat. De Koreaanse techgigant heeft nu weer iets nieuws om ons kwijl gedrag te stimuleren: De VL350 en VL550 speakers. Deze twee slimme VL-speakers moeten voor hoogwaardige audio zorgen in samenwerking met AKG.

HD Audio en Distortion Cancelling

De twee speakers zijn de eerste producten die we te zien krijgen, na de overname van audiobedrijf Harman. Harman is het moederbedrijf van de merken JBL en Harman Kardon, wat veel goeds belooft voor de nieuwe VL-speakers. Op papier lijkt het inderdaad ook helemaal goed te zitten.

De twee speakers ondersteunen HD Audio en Distortion Cancelling voor lage tonen. Hiermee zou je favoriete muziek nog beter moeten klinken en het feit dat ze getuned zijn door AKG wekt in ieder geval veel vertrouwen.

Samsung VL350 slimme speakers

Losse magnetische volumeknop

Via wifi en Bluetooth kun je al je Spotify afspeellijsten draadloos naar de speakers streamen, maar je kunt ook gewoon voor een draadje gaan in combinatie met de AUX-ingang.

Uiteraard kun je de speakers koppelen aan de Samsung televisies, waardoor ook je films en series een boost krijgen. Met de SmartThings app van Samsung heers je over de VL-speakers en ze komen zelfs met een magnetische volumeknop, die je overal op kunt vastklikken.

Samsung VL-speakers

VL-speakers om het leven leuker te maken

Rick Snabel, Product Manager Audio van Samsung Nederland, geeft aan dat Samsung met zijn producten het leven leuker en gemakkelijker wil maken. Dat zouden ze doen met de VL-speakers, die een stijlvol ontwerp combineren met kwaliteitsaudio en intuïtieve software.

De VL350 is de kleinste van de twee en komt met een woofer en een tweeter. De VL550 is wat groter en is uitgerust met drie woofers en twee tweeters voor stereogeluid.

Samsung VL550 speaker

Prijs en beschikbaarheid

Beide speakers zullen midden april al in de winkel te vinden zijn. De VL350 kun je bemachtigen voor 299 euro, terwijl de grotere VL550 komt met een prijskaartje van 499 euro. Naast deze twee slimme speakers komt Samsung binnenkort ook nog met een echte smart speaker.

De plannen hiervoor werden onthuld tijdens MWC 2018 in Barcelona. Veel weten we nog niet over de speaker, maar als slimme assistent komt uiteraard Bixby mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Samsung

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung komt met twee hoogwaardige en slimme VL-speakers
Sluiten