Dominick Vietor
Dominick Vietor | LinkedIn Tech 27 jun 2019

[VERGELIJKING] Galaxy S10 Plus vs Huawei P30 Pro: wat is het beste Android-vlaggenschip?

Introductie: Android-vlaggenschepen vergeleken

Samsung of Apple? Dat was lange tijd dé keuze voor mensen die een high-end smartphone wilden. Tegenwoordig zit dat wel anders. Spelers als Huawei en OnePlus bieden populaire en bovenal erg goede alternatieven. In deze vergelijking checken we of de Huawei P30 Pro het succesvol kan opnemen tegen de Samsung Galaxy S10 Plus.

Grote kleurrijke amoledschermen, mooie waterdichte behuizingen en razendsnelle hardware

Eerst maar even een kleine disclaimer. Je hebt de afgelopen tijd ongetwijfeld gehoord van de Huawei-ban. Huawei is door de regering van de VS op een zwarte lijst gezet. Gevolg: het bedrijf mag geen zaken meer doen met Amerikaanse bedrijven. Google is daar natuurlijk een van. Dat zou kunnen betekenen dat Huawei zijn smartphones niet meer van Android-updates kan voorzien. Hoewel we je op het moment niet per se afraden om een Huawei-product te kopen, is het wel raadzaam om even af te wachten tot er wat meer duidelijkheid is. Houd daarvoor de Huawei-pagina op WANT in de gaten.

Samsung Galaxy S10 Plus vs Huawei P30 Pro review uitgelicht

Enfin. Laten we er even vanuit gaan dat alles goedkomt en je binnenkort weer met een gerust hart de Huawei P30 Pro kunt kopen. Dan rest nog de vraag: is dat de moeite waard, of kun je beter voor de Samsung Galaxy S10 Plus gaan?

Natuurlijk zijn de basics in beide smartphones in orde. Ze hebben grote kleurrijke amoledschermen, mooie waterdichte behuizingen en razendsnelle hardware. Een indrukwekkende camera, stevige batterij en hele berg extra’s mogen natuurlijk ook niet ontbreken. De verschillen zitten hem vooral in de uitwerking. Hoe dat precies zit, lees je op de volgende pagina’s.

Reageer op artikel:
[VERGELIJKING] Galaxy S10 Plus vs Huawei P30 Pro: wat is het beste Android-vlaggenschip?
Sluiten