Ilona Braam
Ilona Braam Smart Home 31 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Samsung bestrijdt vuur met… een vaas

Een paar jaar geleden zorgde Samsung voor vlammen met zijn beruchte Galaxy Note 7, die achteraf problemen bleek te hebben met de batterij. Inmiddels zijn de herinneringen aan ontploffende smartphones naar de achtergrond verdrongen en heeft Samsung net een interessant product gelanceerd om vuur juist te bestrijden  Onder dochterbedrijf Samsung Fire & Marine Insurance, heeft het bedrijf een heuse vuurbestrijdende vaas gelanceerd. Maak kennis met de Firevase.

Vaas met kaliumcarbonaat oplossing

Dat heb je inderdaad goed gelezen, Samsung heeft een vaas uitgebracht om vuur te bestrijden. Het klinkt wat vreemd, maar als je erover nadenkt is het wel een veel mooier alternatief voor een brandblusser. Je kunt het ding gewoon gebruiken om je bloemen in te plaatsen, maar aan de binnenkant zit ook een kaliumcarbonaat oplossing verwerkt. Wanneer er brand uitbreekt is het de bedoeling dat je de vaas direct in het vuur gooit. Deze ontploft vervolgens, waarna de oplossing ervoor zorgt dat de vlammen geen zuurstof meer krijgen en uitdoven.

Samsung Firevase

Oplossing voor brandprobleem Zuid-Korea

Misschien dat de vaas een soort goedmakertje is voor de Galaxy Note 7, maar het officiële verhaal is dat Samsung met de vaas een groot probleem in Zuid-Korea probeert aan te pakken. Elk jaar komen er daar duizenden branden voor en hoewel het verplicht is om een brandblusser in huis te hebben, zou maar 40 procent van de huizen ook daadwerkelijk zijn uitgerust met een brandblusser.

Samsung Firevase

100.000 vazen uitgedeeld

Om dit probleem aan te pakken is Samsung met de vaas aan komen zetten. Tijdens de promotiecampagne heeft het bedrijf ook meteen 100.000 vazen uitgedeeld om ervoor te zorgen dat in ieder geval wat meer huizen de middelen in huis hebben om vuur te bestrijden. De vazen werden uitgedeeld in gebieden, waar de huizen volgens de overheid in het bijzonder brandgevaarlijk zouden zijn. Of de vazen ook in Europa zullen verschijnen blijft natuurlijk de vraag. Op zich zouden we hier ook best wat vuurbestrijdende vazen kunnen gebruiken.

Hoewel vuur erg vernietigend kan zijn, kun je er ook mooie dingen mee doen. Zo kun je bijvoorbeeld deze speciale editie van het boek Fahrenheit 451 alleen lezen als je er een vuurtje bij houdt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung bestrijdt vuur met… een vaas
Sluiten