Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Smartphones 23 september 2019

Samsung waarschuwt: Galaxy Fold is kwetsbaar en zo moet je er wél mee om gaan

Het wachten duurt lang, erg lang, maar de Samsung Galaxy Fold komt nu echt bijna onze kant op. Of ja, niet letterlijk onze kant, aangezien hij niet in Nederland zal verschijnen. Enfin.. Nadat Samsung de release van het toestel weer had uitgesteld om een aantal aanpassingen te doen, lijkt het er op dat de smartphone nu echt bijna klaar is voor zijn release. Maar voordat we hem in onze handen hebben, laat Samsung ons in via een video weten dat we er erg voorzichtig mee moeten zijn. Een smartphone om met handschoentjes aan te pakken dus.

Samsung waarschuwt alvast: Galaxy Fold nog niet eens te koop

Ondanks dat Samsung een aantal aanpassingen heeft gedaan aan de Fold, blijft de opvouwbare smartphone een kwetsbaar apparaat. Die informatie hebben we niet van een internettrol overgenomen, maar van de smartphonefabrikant zelf. Het bedrijf windt daar geen doekjes om en heeft om toekomstige gebruikers in te lichten, of om hen te waarschuwen, een video gepubliceerd waarin ze vragen om met een ”special level of care” met de smartphone om te gaan.

De smartphone is natuurlijk niet extreem kwetsbaar. Daar heeft Samsung wel de nodige maatregelen tegen getroffen. Maar vooral het vernieuwende model vraagt extra aandacht van toekomstige gebruikers.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

In de video zien we een aantal instructies voorbij komen over hoe we het beste kunnen omgaan met de Galaxy Fold. Aan het begin van de video vertelt Samsung je dat het beeldscherm van de Fold met een beschermlaag wordt geleverd, en dus heen extra laag nodig heeft. De fabrikant wil dit duidelijk maken omdat na eerdere reviews gebruiker de beschermlaag van de smartphone pulkten. Niet de bedoeling dus.

Verderop in de video legt de smartphonefabrikant uit dat de spine van de smartphone moet worden beschermd tegen water en stof. Dit ondanks dat de nodige maatregelen daarvoor ook al zijn getroffen door de fabrikant zelf. Hoé je er voor kunt zorgen dat er geen stof of vocht in de spine terecht komt vertelt Samsung niet.

Als laatste is het belangrijk dat de Galaxy Fold niet dichtbij sleutels, bankpassen en bijvoorbeeld munten moet worden bewaard. Die kunnen de smartphone beschadigden door de magneten die zijn ingebouwd in het toestel.

Een katje om niet zonder handschoenen aan te pakken dus. Benieuwd naar wat er nog meer is verbeterd aan de Galaxy Fold? Lees er hier meer over.

Reageer op artikel:
Samsung waarschuwt: Galaxy Fold is kwetsbaar en zo moet je er wél mee om gaan
Sluiten