Mark Hofman
Mark Hofman Tech 5 jul 2019

Nieuwe Samsung Watch aan de haal met beste Apple Watch 4 feature

Dat Samsung druk bezig is met de opvolger van de succesvolle Galaxy Watch Active mag duidelijk zijn. Wanneer deze opvolgers precies het daglicht te zien krijgt, is overigens nog niet bekend. De kans dat de smartwatch tegelijkertijd met de Galaxy Note 10 gelanceerd wordt is aanwezig, maar zeker weten doen we het niet. Maar wat we wel zeker weten is dat een van de beste features van de Apple Watch 4 erop te vinden is. 

Samsung Watch Active 2 aan de haal met beste Apple Watch 4 feature

Volgens Samsung website SamMobile krijgt de aankomende Samsung Watch Active 2 een wel heel bekende feature. Volgens de bron zal de aankomende smartwatch voorzien worden van een ECG App en is het mogelijk om een electrocardiogram te nemen vanaf de pols. Een feature die ervoor gezorgd heeft dat de industrie door het dolle heen was van de Apple Watch series 4. Destijds gingen de geruchten van de komst van de feature al enige tijd rond en uiteindelijk werd de feature dan ook onthuld door de producent uit Cupertino. En Samsung lijkt geïnspireerd te zijn.

Met de ECG app is het niet alleen mogelijk om een electrocardiogram te nemen, maar wordt je ook in de gaten gehouden. Gebruikers kunnen een notificatie krijgen van atriale fibrillatie (Afib) dat kan verwijzen naar een potentiële hartaandoening die gekarakteriseerd wordt door een onregelmatige hartslag. Kortom: je krijgt een waarschuwing wanneer de kans groot is dat je een beroerte krijgt. Goed om te weten is wel dat Apple destijds goedkeuring nodig had van de US Food and Drug Administration om de feature daadwerkelijk uit te rollen. De kans dat Samsung dit dus ook moet doen is aanzienlijk groot. Dat zou kunnen betekenen dat wanneer Samsung de nieuwe feature daadwerkelijk op de Watch Active 2 uitrolt, het nog niet overal zal werken.

Apple Watch Mac

Nog een geliefde Apple feature

De Galaxy Watch Active 2 draagt overigens nog een geliefde Apple Watch feature met zich mee. Het gaat om de bekende “Fall Detection” feature. Wanneer je (in het geval dat je in een Cartoon beland bent) over een bananenschil uitglijdt en je op je plaat gaat, detecteert de smartwatch dit direct. Het horloge zal vervolgens een melding geven die je als gebruiker uit moet zetten. Doe je dat niet binnen de vooraf bepaalde tijd, dan zal er een noodoproep uitgaan.

Volgens SamMobile zit deze functie dus ook in de Samsung Watch Active 2. De feature heeft in het geval van de Apple Watch 4 al flink wat levens gered, zoals die van een 87-jarige vrouw uit Maine.

Uiteraard moet dit hele verhaal met een korreltje zout genomen worden. Of de features daadwerkelijk te vinden zijn in de Samsung Watch Active 2, zal tijdens de onthulling bekend gemaakt worden. Al weten we nog niet wanneer deze onthulling precies plaats gaat vinden.

Reageer op artikel:
Nieuwe Samsung Watch aan de haal met beste Apple Watch 4 feature
Sluiten