Pas op Apple: dit heeft Samsung onthuld tijdens IFA 2017

IFA 2017 is van start gegaan! Samsung heeft een aantal wearables onthuld, waaronder een directe concurrent voor Apple’s AirPods. We zetten ze op een rijtje.

Samsung onthult nieuwe wearables tijdens IFA 2017

Onlangs onthulde Samsung de langverwachte Samsung Galaxy Note 8 tijdens zijn eigen Unpacked event. Men verwachtte dat de Koreaanse fabrikant ook verschillende wearables zou gaan tonen. Dat bleek echter niet het geval te zijn.

Dat er nieuwe wearables aankwamen was duidelijk. Niet alleen zijn er al verschillende nieuwe Gear-producten gelekt, maar de fabrikant liet zelf ook weten dat het in de nabije toekomst meer zou onthullen. Nu was het eindelijk zover tijdens IFA 2017, de grootste techbeurs van Europa.

Samsung Gear Sport

Samsung heeft zijn wearables-productlijn flink uitgebreid. Laten we beginnen met de Samsung Gear Sport, een op fitness gefocuste smartwatch. De wearable heeft een 1.2-inch Super AMOLED scherm. Het horloge is tot vijftig meter diep waterdicht en herkent automatisch wat voor workout je aan het doen bent. De Samsung Gear Sport is compatibel met zowel Android als iOS. De Gear Sport komt op 27 oktober uit in de kleuren zwart en blauw met een prijskaartje van 349.99 euro.

Samsung Gear Fit Pro

Nog interessanter is de Samsung Gear Fit2 Pro. Deze waterdichte fitnessband heeft een 1.5-inch gebogen Super AMOLED scherm, GPS en 4GB aan opslaggeheugen. Bovendien is het de meest bestendige fitness-tracker die de fabrikant ooit geeft uitgebracht. Ook deze gadget kan automatisch detecteren wat voor workout je doet. De Gear Fit2 Pro is vanaf 15 september in Nederland verkrijgbaar in de kleuren zwart/rood en zwart voor  229,99 euro.

Samsung Gear IconX

 

Samsung sloot zijn presentatie af met de tweede generatie van de Gear IconX. De slimme in-ear oordopjes kunnen middels Bluetooth draadloos met je smartphone verbonden worden. Bixby is natuurlijk van de partij, de slimme assistent van Samsung. De oordopjes hebben 4GB aan opslaggeheugen, dus ook zonder telefoon kun je muziek luisteren. Hiermee gaat Samsung op een overtuigende wijze de strijd aan met Apple’s AirPods. We zijn benieuwd!

De prijs van de Gear IconX oordopjes is wel even slikken: voor 229,99 euro kun je eind oktober kiezen tussen zwart, grijs en roze. Check ook alle andere nieuwe gadgets die tijdens IFA 2017 zijn aangekondigd. Of kijk onze review van de Apple AirPods. Kan de Koreaanse techgigant zich daarmee meten?

 

Reageer op artikel:
Pas op Apple: dit heeft Samsung onthuld tijdens IFA 2017
Sluiten