Mark Hofman
Mark Hofman Tech 29 jan 2019

Na Samsung en Xiaomi ook Intel bezig met opvouwbare smartphone

Opvouwbare smartphones zijn met al het gemak van de wereld uniek te noemen. Dat is de grote reden dat niet alleen Xiaomi en Samsung er mee aan de haal gaan. Volgens een reeds ontdekt patent komen we erachter dat ook Microsoft, in samenwerking met Intel, bezig is met een eigen variant van een opvouwbare smartphone.

Intel dient patent in voor opvouwbare smartphone

Samsung komt met de Galaxy F en Xiaomi introduceert zijn eigen variant: opvouwbare smartphones zijn de toekomst van de markt. Het is dus niet vreemd dat andere producenten aan de haal gaan met het type smartphone. Zo zagen we onlangs een patent van Apple voorbij komen en gebeurt nu hetzelfde met Intel. Nederlandse website LetsGoDigital is achter een patent gekomen uit 2017 voor een opvouwbare Windows phone.

Opvouwbare smartphone Intel patent

In het patent is te zien dat Intel van plan is om een opvouwbare smartphone te produceren, welke bestaat uit drie schermdelen. Wanneer je de drie ontvouwt heb je geen smartphone meer in handen, maar ben je aan het werk met een grote tablet. Een concept wat Intel zelf de naam “electronic device with foldable display panels” geeft. Waar de afbeeldingen vaak de show stelen in dit soort patenten, is het de veelzijdigheid die de aandacht weet te trekken. Het toestel heeft namelijk de camera’s, sensoren en ontvanger in het display verwerkt, waardoor een minimalistisch design is toegepast. Dit betekent een full screen design, voor een smartphone die op te vouwen is.

Doordat we te maken hebben met een grote tablet dan bij de concurrenten, is het toestel twee keer open te vouwen en niet een keer. Dat zorgt er alleen wel voor dat de Intel smartphone net iets groter is dan dat van Samsung en Xiaomi. Bijkomend pluspunt is dan wel dat elk schermdeel over twee camera’s beschikt. Uiteraard hebben we slechts te maken met een patent en is niets nog officieel. LetsGoDigital heeft ons daarentegen wel een idee gegeven van het design, door een 3D model te laten produceren.

Opvouwbare smartphone Intel patent

Het voordeel van drie schermdelen

Dat de smartphone uit drie verschillende schermdelen bestaat is met gemak positief te noemen. Zo ontpoppen allerlei mogelijkheden en voordelen bij het gebruik van het toestel. Denk hierbij aan het feit dat je een dual-screen smartphone in handen hebt wanneer je hem opvouwt. Daarnaast zorgen drie delen ervoor dat de tablet in een driehoek is neer te zetten. Op deze manier is hij dus makkelijk neer te zetten, waardoor je makkelijk een serie op Netflix kijkt of het apparaat gebruikt als wekker.

Echter is het nog maar de vraag of de Intel smartphone daadwerkelijk op de markt verschijnt. Sterker nog: het is zelfs onzeker of hij gefabriceerd gaat worden. Een gigantisch scherm zoals het patent toont, vereist een gigantische accu. En die accu’s, die hebben we nog niet echt. Op dit moment gaat het gerucht dat Samsung’s Galaxy F, welke aanzienlijk kleiner is dan Intel’s apparaat, beschikt over een 6000mAh batterij. Dat is de grootste batterij die we tot nu toe in een smartphone gezien hebben.

Opvouwbare smartphone Intel patent

Intel is er mee bezig en het patent ziet er goed uit. Dat het nog flink wat jaren gaat duren voor we het daadwerkelijk te zien krijgen, is een understatement. Dat het de toekomst kan worden, is wel reëel.

Reageer op artikel:
Na Samsung en Xiaomi ook Intel bezig met opvouwbare smartphone
Sluiten