Malou van Oosterhoud
Malou van Oosterhoud 24 jan 2017

De Samurai is de motor van de toekomst volgens Japanse standaarden

Motoren heb je in allerlei soorten en maten. De één wil niets anders dan een Harley-Davidson, terwijl de ander gaat voor een futuristische look. Als we het hebben over de motor van de toekomst, dan gaat het over de Sumarai.

Het gaat goed op het gebied van motorinnovatie. Zo presenteerde Honda onlangs de zelfbalancerende motor en is de nieuwe motor van BMW zo veilig dat je geen helm op hoeft. Ook dit concept van ‘Great Japan’ spreekt boekdelen.

motor van de toekomst

Deze motor van de toekomst is in één woord ‘Japan’

In dit ontwerp vieren ruimte en simpliciteit hoogtij. Wat vooral opvalt, is de bijzondere vorm van de motor. Hiermee willen de ontwerpers dat de consument Japan er meteen in herkent. Dat is hedendaags steeds lastiger aan het worden aangezien wij Europeanen de Japanners zo na-apen.

Foto’s: Vladimir Panchenko | Artem Smirnov

Anderen inspireren

Zoals we hierboven al vermelden gaat het om een concept, maar dat wil niet zeggen dat het concept van Vladimir Panchenko en Artem Smirnov anderen niet kan inspireren. Dat is namelijk wat de twee designers van ‘Great Japan’ voor ogen hebben. Totdat iemand anders dit design oppakt, zullen we het moeten doen met de futuristische Husqvarna 401 White Arrow. Ook niet slecht!

Reageer op artikel:
De Samurai is de motor van de toekomst volgens Japanse standaarden
Sluiten