Ilona Braam
Ilona Braam Tech 30 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Met deze slimme bril slaap je in no-time als een roos

Iedereen heeft er wel eens last van. Urenlang lig je in bed naar het plafond te staren terwijl je maar niet in slaap kunt vallen. Spelen op je smartphone helpt niet en zelfs het tellen van schapen als laatste redmiddel doet niks. De bedenker van de slimme slaapbril van Sana had hier ook last van en ontwierp een bril om onder alle omstandigheden toch van een goede nachtrust te kunnen genieten.

Slimme slaap bril ontworpen uit noodzaak

Richard Hanbury, het brein achter Sana Health, ontwikkelde de bril als oplossing voor zijn eigen slaapproblemen. Door chronische pijnen kon hij moeilijk in slaap vallen en was hij nooit helemaal uitgerust.

Toen hij het Solar Impulse-vliegtuig vorig jaar in een reis rondom de aarde vloog, kon hij de bril mooi testen. Tijdens de reis moest hij telkens in blokken van 20 minuten slapen om in totaal drie uur slaap per dag te krijgen. Het was dus extra belangrijk om zo snel mogelijk in slaap te kunnen vallen.

Sana slimme slaap bril

VR headset achtige bril voor de perfecte nachtrust

De bril ziet eruit als een soort stoffen VR headset en gebruikt audiovisuele stimulatie om de gebruiker sneller in slaap te krijgen.

De stimulatie zorgt ervoor dat hersenpatronen worden getriggerd, die normaal gesproken voorkomen tijdens de natuurlijke slaapcyclus. Als resultaat komt je in een staat van diepe ontspanning terecht en heb je geen last meer van slapeloosheid. De bril is ook uitgerust met sensoren die de fluctuaties in je zenuwstelsel bijhouden. Hierdoor kan de audiovisuele stimulatie perfect worden afgestemd op elke individuele gebruiker.

Sana slaap bril

Beschikbaar in 2018

Op het moment test Sana Health de bril bij atleten, die ook een grote behoefte hebben aan genoeg nachtrust tijdens het reizen naar wedstrijden. De bril is uiteindelijk natuurlijk niet alleen bedoeld voor sporters. Met een pas vergaarde financiering van 1.3 miljoen dollar is het bedrijf van plan te beginnen met de massaproductie van de bril. Volgens Hanbury zal de slimme bril vanaf het tweede kwartaal volgend jaar beschikbaar moeten zijn voor omgerekend 360 euro.

Sana slaap bril

Ook Microsoft is druk bezig geweest met de ontwikkeling van een slimme bril. Het bedrijf presenteerde onlangs een prototype van hun augmented reality bril, waarmee hologrammen getoond kunnen worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met deze slimme bril slaap je in no-time als een roos
Sluiten