Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Gadgets 17 mei 2019

SanDisk introduceert MicroSD kaart met 1TB opslagruimte

Zowel Smartphones als camera’s worden steeds geavanceerder. Al helemaal met de nieuwe film- en fotografische technieken, zoals 360-graden video. Vandaar dat wat meer opslagruimte soms wel wenselijk is. Gelukkig heeft SanDisk onlangs een MicroSD kaartje ontwikkeld waarop je maar liefst 1 terabyte aan data kunt bewaren. De vraag is alleen of je het kunt veroorloven.

SanDisk 1TB

Als jij veel met foto of video doet dan weet je hoe snel geheugenkaartjes vol kunnen raken. Zelfs korte filmpjes nemen soms erg veel schijfruimte in beslag. Hierdoor komt het soms weleens voor dat gebruikers tijdens een filmsessie uit ellende maar het minst leuke filmpje verwijderen om zo toch wat ruimte te creëren.

Gelukkig zijn er tegenwoordig kaartjes ter grootte van een vingernagel die dezelfde capaciteit hebben als een externe harddisk. Een voorbeeld hiervan is de recente MicroSD kaart van SanDisk. Hierop kan namelijk 1 terabyte aan data. Naast veel opslagruimte heeft het kaartje ook snelheid van 90 MB/s als het gaat om lezen en 160 MB/s bij schrijven. Wat voor het formaat natuurlijk erg goed is.

smartphone microSD-kaart

Het zal echter geen verrassing zijn dat dit kaartje niet goedkoop is. Geïnteresseerden zullen maar liefst 449.99 dollar moet aftikken, wat het dubbele is van de 512 GB variant. We verwachten echter dat deze prijs nog zal dalen, maar het kan natuurlijk nog even duren voordat het zover is.

Mocht jij geld genoeg hebben dan kun je de betreffende SD kaart nu via SanDisk bestellen. De kans is ook groot dat Bol.com het binnenkort gaat aanbieden.

Grote MicroSD kaart

Een jaar geleden kwam SanDisk nog met een model van 400 GB. Dit was toen het grootste MicroSD kaartje ter wereld. Opvallend is dat het betreffende model dezelfde lees- en schrijfsnelheid had als het nieuwe kaartje van 1 TB.

De 400 gb variant blijkt nu slechts rond de 75 euro te kosten, dus er is zeker nog hoop voor mensen die de 1 TB variant nu nog wat te duur vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
SanDisk introduceert MicroSD kaart met 1TB opslagruimte
Sluiten