SanDisk introduceert een USB-C-stick met 1TB aan geheugen

De groei van ons digitale leven heeft ervoor gezorgd dat wij steeds meer ruimte nodig hebben om onze bestanden in op te slaan. Dit leidt tot duurdere abonnementen voor onze Cloud-services, werken met externe harde schijven en smartphones met meer opslagruimte. Het is allemaal niet écht optimaal, maar nodig hebben wij het wel. Als je geen zin hebt om met ‘grote’ externe batterijen te zeulen, dan is deze nieuwe USB-stick van SanDisk een verademing voor jou.

SanDisk USB-stick met 1 terabyte aan opslagruimte

Tijdens de CES 2018 maakt SanDisk een grote indruk met een klein apparaat. Yes, ook dat kan! Want hoe krijg je in godsnaam zoveel opslagruimte in zo’n klein apparaat? SanDisk krijgt het voor elkaar. Het is een opslag-stick die via USB-C werkt. Een technologie die in de nieuwste MacBooks, maar ook in laatste smartphones wordt toegepast. Hierdoor kun je de USB-stick ook gemakkelijk aan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8 koppelen om bestanden over te zetten of te openen. Daarnaast kun je ‘m natuurlijk ook gemakkelijk overal mee naar toe nemen. De afmeting zorgt er echter ook voor dat ‘ie gemakkelijk te verliezen is. Mocht je ‘m in gebruik nemen denk er dan wel twee keer over na wat je er op zet.

sandisk

Beschikbaarheid

SanDisk heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de speciale USB-stick op de markt komt. Datzelfde geldt voor de prijs. Op de CES 2018 wordt alleen een werkend prototype getoond aan het publiek. Ga er echter maar vanuit dat je voor het apparaatje een behoorlijke prijs betaalt. USB-C SSD opslagruimte is namelijk niet goedkoop. Een 1TB externe harde schijf (SSD) van SanDisk kost al gauw 350 euro, en dan loopt de verbinding niet via USB-C, maar het langzamere USB-B 3.0. Een USB 3.1 flash drive van 256GB kan ook al 150 euro kosten. Reken dit maar door naar een flash drive met USB-C en 1TB aan opslagruimte… Juist ja.

The Verge

Reageer op artikel:
SanDisk introduceert een USB-C-stick met 1TB aan geheugen
Sluiten