Je kunt nu savefiles Civilization VI tussen pc en Nintendo Switch wisselen

Civilization VI is één van die games die je tot en met het oneindige kunt blijven spelen. In de titel bouw je je eigen rijk op en moet je van daaruit proberen om met andere rijken handel te drijven, diplomatieke betrekkingen te onderhouden of gewoon een groot leger bouwen en hen van de kaart te vegen. De game komt het beste tot zijn recht op de pc, maar vorig jaar verscheen er ook een zeer degelijke Nintendo Switch-versie van de game, waarvan je hier de review kunt lezen. Mocht je de game op beide platformen spelen, dan hebben we goed nieuws: je kunt de savefiles overzetten.

Civilization VI-savefiles

Dat betekent dus dat je een potje op de pc kunt beginnen en wanneer je bijvoorbeeld naar je werk toegaat, dan kun je de game op de Nintendo Switch opstarten en de savefile van de pc uit de cloud halen en dan verder te gaan. De game speelt nog altijd iets minder soepel op de Nintendo Switch, maar het geeft je wel de mogelijkheid om je oorlog verder te voeren onderweg. Het enige nadeel is dat de Nintendo Switch-versie van Civilization VI de basisgame is en dus niet voorzien is van de twee goede uitbreidingen die later zijn verschenen. Hoewel die basisgame nog altijd de moeite waard is, is het geheel dankzij de uitbreidingen beter geworden.

Je moet op de pc dus gebruik maken van de basisgame zonder mods. Verder moet je op beide platformen ingelogd zijn met hetzelfde 2K Games account. Het zijn dus heel wat hoepels waar je doorheen moet springen om het voor elkaar te krijgen, maar uiteindelijk lukt het wel. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren.

Reageer op artikel:
Je kunt nu savefiles Civilization VI tussen pc en Nintendo Switch wisselen
Sluiten