Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 nov 2020

Savefiles van Spider-Man zijn straks toch over te zetten naar de PS5

De PS5 heeft qua spelcomputer enkele voordelen ten op zichte van de Xbox Series X, maar ook zeker enkele nadelen. Zo is het bijvoorbeeld niet heel erg makkelijk om savefiles van de PS4 naar de PS5 over te zetten, waardoor ontwikkelaars dat niet willen doen. Dat was ook zo het geval met Spider-Man.

Want met de release van Marvel’s Spider-Man: Miles Morales op de PS5 komt er ook een complete edition die de remaster van de originele Spider-Man bevat. In aanloop na de release heeft ontwikkelaar Insomniac laten weten dat savefiles niet overgezet kunnen worden, wat hen veel kritiek opleverde. Gelukkig komt men nu met een oplossing.

Toch je Spider-Man savefiles meenemen naar de PS5

In een tweet liet Insomniac Games met een update te komen voor de PlayStation 4-versie van Spider-Man. Daarmee krijg je de mogelijkheid om savefiles van de PS4-versie van de game te exporteren naar de PS5-versie. Op die manier kun je het avontuur op je nieuwe spelcomputer oppikken waar je gebleven was zonder alles eerst weer vrij te hoeven spelen.

Daarnaast brengt de update een drietal nieuwe pakken die voor de Remastered-versie van Spider-Man op de PS5 zijn geïntroduceerd. Dus op de PS4 hoef je die niet te missen. Het enige nadeel? Je moet er even op wachten. De update zal niet gelijk bij de lancering beschikbaar zijn, maar wordt rondom Thanksgiving verwacht. Dat is dus rond 26 november.

Tot die tijd Miles Morales

Omdat je het originele Spider-Man niet los kunt kopen, maar enkel onderdeel is van de complete edition van Miles Morales heb je eerst alle tijd om die game te spelen. En die is dik de moeite waard, zoals je in onze review kunt lezen.

Reageer op artikel:
Savefiles van Spider-Man zijn straks toch over te zetten naar de PS5
Sluiten