Zuhre Orhon
Zuhre Orhon 20 mrt 2016

Say what?! Scheten laten helpt dementie voorkomen

Geloof het of niet, iedereen laat wel eens een scheet. Soms denk je dat je het leven niet meer trekt als iemand een vieze wind laat, maar niets is minder waar. Zoals altijd weet de wetenschap ons te verrassen. Ook als het om het laten van scheten gaat. Deze natuurlijke gassen blijken namelijk gezonder te zijn dan je wellicht denkt. Dankzij het laten van scheten heb je namelijk minder kans op dementie én voorkom je kanker. What?!

Let go, be free

Volgens dit onderzoek uit Engeland blijf je juist gezonder als je regelmatig je winden laat gaan. Je lichaam zet namelijk uit wanneer je darmen vol zitten met dit natuurlijke gas. Wat echt bijzonder aan je windjes is, is dat ze een stof bevatten die super gezond is. Dit stofje is genaamd waterstofsulfide. In grote hoeveelheden is dit natuurlijk gevaarlijk, maar de dosis die in je scheetjes zit is genoeg om een gezond leven te leiden. Dus iedere keer wanneer je winden laat, help je zowel jezelf als de wereld beter worden!

Scheten laten om ziektes te bestrijden

Maar waarom is het laten van een wind nou echt gezond? Dit heeft te maken met de stof waterstofsulfide die in je darmen vrijkomt. Deze stof wordt door bacteriën geproduceerd die zich in je darmen bevinden. Uit dit onderzoek blijkt dat deze stof een kleine hoeveelheid dementie kan voorkomen. Daarnaast blijkt dat je zelfs tegen hartkwalen, artritis en kanker wordt beschermd. De wetenschap gaat hier natuurlijk gelijk mee aan de slag. Zo is er een nieuwe samenstelling gemaakt die als medicijn bij zieke mensen wordt gebruikt. In tachtig procent van de gevallen blijkt het een effectief middel te zijn. Misschien wordt het dus tijd om je scheten te bottelen, want wie weet heb je ze nodig in tijden van nood.

Nu weet je dat scheten laten ‘super’ gezond is ondanks dat ze vreselijk kunnen stinken. De volgende keer dat iemand boos op je wordt omdat je een windje hebt gelaten, hoef je je niet meer schuldig te voelen. Zeg dan dat je aan hun gezondheid denkt en dat je ze wilt beschermen tegen dementie. Because, science b*tch.

Reageer op artikel:
Say what?! Scheten laten helpt dementie voorkomen
Sluiten