Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 14 september 2017

Glamping 2.0: deze caravan transformeert tot appartement inclusief elektriciteit en warm water

Tegenwoordig betekent kamperen allang niet meer dat je onder barre omstandigheden je vakantie moet doorbrengen. Met de komst van glamping is een hele wereld opgengegaan van luxe campers en kampeergear voor wie best wil kamperen, maar geen zin heeft in baarbaarse praktijken. De sCarabane caravan neemt dit idee nog een stapje verder en transformeert tot een heel appartement inclusief elektriciteit en warm water.

Van robuuste rechthoek naar 3 kamer appartement met veranda

Ingeklapt ziet de sCarabane eruit als een standaard caravan, maar dan met een vreemde koepel aan de achterkant. Je kunt hem gewoon aan je auto koppelen en vrolijk mee op vakantie meenemen. Als je eenmaal een mooie plek hebt uitgezocht, vindt zich een ware transformatie plaats waar het lelijke eendje nog van zou opkijken. De saai uitziende constructie wordt voor je ogen namelijk omgetoverd tot een futuristisch uitziend huisje met twee slaapkamers, een keuken, een badkamer en zelfs een eetkamer. Daarnaast krijg je ook nog een veranda van 13 vierkantemeter.

sCarabane camper

Zelfs elektriciteit in the middle of nowhere

Waar de transformatie al indrukwekkend is, hebben de makers van de sCarabane ook aan elektriciteit gedacht. Het is namelijk de bedoeling dat de caravan helemaal zelfvoorzienend is en je verder niks meer nodig hebt. Om elektriciteit op te wekken is de caravan voorzien van een windturbine en zonnepanelen. Deze twee systemen kunnen elk zo’n 500 watt aan energie opwekken, zodat je ook nog gewoon je koffiezetapparaat ‘s ochtends kunt gebruiken. Om altijd voldoende zonne-energie op te vangen kan het hele geval ook nog eens automatisch ronddraaien, om zo altijd de perfecte positie te hebben ten opzichte van de zon.

sCarabane camper

Caravan met warm water in de badkamer en keuken

Daarnaast wil je in de ochtend natuurlijk ook gewoon warm water in de badkamer hebben. Ook hieraan is gedacht, wat heeft geresulteerd in een parabolische spiegel op het dak. Deze vangt de warmte van de zon op en gebruikt deze om het water in de badkamer en de wasbak in de keuken lekker op te warmen.

sCarabane caravan

sCarabane nog niet helemaal zelfvoorzienend

Hoewel dit klinkt alsof er echt overal aan is gedacht, is de sCarabane nog steeds een concept en wordt er nog hard aan gesleuteld. Zo gebruikt het fornuis in de keuken op het moment nog een propaantank, wat de makers eigenlijk nog anders willen hebben. Ook wordt er nog gewerkt aan een manier om vers water op te vangen en te filteren.

sCarabane camper

Dat betekent dat we dus nog niet weten wanneer deze goddelijke camper uiteindelijk op de markt zal verschijnen, nog hoeveel hij zal gaan kosten. Wat we wel weten is dat als iemand ooit weer gaat kamperen, ze zeker de sCarabane mee moeten nemen. Totdat deze echter eindelijk te koop is zouden we ook de Volkswagen California XXL eens mee op vakantie nemen. Deze transformeert niet, maar voorziet je ook van de nodige luxe.

sCarabane

Reageer op artikel:
Glamping 2.0: deze caravan transformeert tot appartement inclusief elektriciteit en warm water
Sluiten