Gaming 7 dec 2018 Jelle van Es

Scheur er op los met Crash Team Racing Nitro-Fueled

Na het succes van Mario Kart op de Super Nintendo, zag je dat veel andere ontwikkelaars ook probeerde een fun-racer neer te zetten. Een racegame waarbij het niet alleen om snelheid ging, maar waarbij je ook door middel van power-ups je tegenstander kon dwarsbomen. Op die manier maakten we kennis met Diddy Kong Racing, Wacky Wheels en Street Racer. Ook de makers van Crash Bandicoot besloten na een paar delen te komen met een fun-racer in de vorm van Crash Team Racing. Deze game wordt volgend jaar opnieuw uitgebracht als Crash Team Racing Nitro-Fueled.

Crash Team Racing Nitro-Fueled

Crash Team Racing Nitro-Fueled is volgens de maker een volledige remaster. Dat betekent dat je aan de slag kunt gaan met dezelfde content zoals die zo’n twintig jaar geleden in de PlayStation-versie werd gestopt. Dus alle personages, karts, tracks en arena’s zitten in de game. Maar dan natuurlijk met graphics die vandaag de dag wat beter voor de dag komen. Hieronder de eerste trailer om alvast in de juiste stemming te komen.

In de game zit ook nog een stukje verhaal. Crash, Coco en Dr. Neo Cortex nemen het op tegen het personage Nitros Oxide om onze planeet van de vernietiging te redden. Want dat is logisch. Crash Team Racing Nitro-Fueled brengt alle bekende spelstanden terug, inclusief Adventure, Arcade Single Race, Arcade Cup Race, Time Trials en Battle Mode. Je kunt Crash Team Racing Nitro-Fueled zowel online als offline spelen in single- en multiplayer modus. En in dat laatste geval kent de game gelukkig net als vroeger ook een mogelijkheid om met vier man via splitscreen er op los te racen.

Crash Team Racing Nitro-Fueled

Crash Team Racing Nitro-Fueled staat gepland voor 21 juni. De game komt dan uit op de Nintendo Switch, de PlayStation 4 en de Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Scheur er op los met Crash Team Racing Nitro-Fueled
Sluiten