Daniel Koster
Daniel Koster 11 apr 2016

Schrikbarend: Data Selfie vertelt je wat voor beeld sociale media van je vormen

Heb jij tijdens het weekend wat uurtjes op het internet gespendeerd? Dat je via Facebook wat video’s hebt gezien, een paar likes hebt uitgedeeld en op die ene reclame voor toffe jassen hebt geklikt? Deze informatie wordt door sociale media bijgehouden en toegepast voor advertentiedoeleinden. Een sociaal profiel wordt van je geproduceerd zodat doelbewuste reclames op jou worden toegepast. Jouw kliks en likes zijn een soort broodkruimels waar een brood van wordt gebakken die jou doet representeren. Door middel van Data Selfie kun je zien hoe de broodkruimels die jij achterlaat tot een sociaal profiel voor jou worden omgetoverd!

Data Selfie: een app van deze eeuw

Dit is nou een applicatie van deze eeuw waar je als consument iest aan hebt. Data Selfie, wij zijn er fan van! De applicatie is door twee studenten ontwikkeld. Zij komen met een algoritme dat op een soortgelijke manier werkt als het algoritme van Facebook bijvoorbeeld werkt. Hiermee simuleren zij sociale media en laten je zodoende weten wat ze over jou weten. En wat voor sociaal profiel ze over je opstellen. Zo laat de applicatie bijvoorbeeld zien of je links of rechts bent, wat je geaardheid zou zijn en meer! Je wordt dus als het ware in hokjes geplaatst. Dat alles op basis van jouw gedrag op het desbetreffende sociale medium. Wauw!

Binnenkort verkrijgbaar

De applicatie wordt binnenkort verkrijgbaar voor iOS en als Chrome browserextensie. Je kunt in de bovenstaande video zien hoe de applicatie werkt. Wij laten het je uiteraard weten wanneer-ie daadwerkelijk beschikbaar is. Want laten we eerlijk zijn, we weten zelf niet wat voor een voetafdrukken we achterlaten via sociale media en waar die broodkruimels heenleiden. Toch is het logisch dat er een beeld wordt gevormd op basis van onze likes, video’s die we checken en meer. Het is toch interessant om te weten wat voor een beeld over jou is gevormd!

Reageer op artikel:
Schrikbarend: Data Selfie vertelt je wat voor beeld sociale media van je vormen
Sluiten