Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 13 feb 2018

Vijf science-fiction films die binnenkort een remake gaan krijgen

We leven in een tijd van remakes en sequels. Aangezien ze alsmaar blijven komen zullen er vast een aantal bijzitten waarvan je het bestaan niet eens afwist. In dit artikel bespreken we 5 science-fiction remakes die je waarschijnlijk nog niet kende.

The Six Million Dollar Man

The six million dollar man

The Six Million Dollar Man was een sciencefiction serie in de jaren 70. Vanwege het succes dacht men uiteraard aan een verfilming, maar die kwam steeds maar niet. Jay and Silent Bob acteur Kevin Smith schreef in 1995 een scenario waar uiteindelijk niks mee gedaan werd. In 2001 was er weer belangstelling voor het project, maar ook toen kwam er niets van. Totdat niemand minder dan Mark Wahlberg in 2014 aankondigde dat er toch een The Six Million Dollar Man film gaat komen. Deze verfilming zal echter The Six Billion Dollar Man (het verschil is de letter ´´B´´) heten en dit jaar in productie gaan.

Science-fiction remakes: Green Lantern

Deze DC-verfilming was destijds geen succes bij zowel critici als de bioscoopbezoekers. Toch ziet men nog steeds potentie in een film rondom het Green Lantern personage, aangezien er een nieuwe gepland staat. Dit keer gaat het om meerdere Green Lantern figuren, waaronder Hal Jordan, die ook in het origineel zat. Het is echter nog maar de vraag of deze film zijn voorganger zal overtreffen, aangezien DC filmmakers nauwelijks van hun fouten lijken te leren. Toch verdient deze nieuwe poging, die in 2020 uit zal komen, een kans.

Robotech

Robotech science-fiction remake

Robotech was een populaire animatieserie in Amerika die ook in Nederland wat fans heeft. Dit succes zorgde ervoor dat er een film kwam, al besloot men deze uiteindelijk toch maar niet in de bioscoop te laten vertonen. Vanwege de matige testresultaten werd de film namelijk direct op video uitgebracht. Het vervolg haalde de bioscoop wel, met een wisselende ontvangst. Desondanks ziet Furious 7 regisseur James Wan blijkbaar wel wat in een nieuwe film. Wanneer zijn werk aan Aquaman erop zit begint hij aan een live-action Robotech project. De geruchten gaan dat Spider-man acteur Tobey Maguire een rol in de film krijgt.

The Predator

The Predator science-fiction

Alhoewel dit officieel geen remake maar een nieuw deel is, wordt het aankomende The Predator door velen als reboot beschouwd. Waarschijnlijk omdat het al meer dan 30 jaar geleden is dat de eerste Predator film verscheen. Deze klassieker had een hoofdrol voor Arnold Schwarzenegger, die dit keer helaas niet meedoet. Wel zijn er rollen voor Olivia Munn, Boyd Holbrook en Trevante Rhodes. De regie van deze nieuwe Predator film ligt bij Shane Black en het project zal begin augustus naar de bioscopen komen.
Deze review is geschreven door CineMartijn.

Akira

Deze sciencefiction anime uit 1998 is een ware klassieker en een grote inspiratiebron voor vele andere films en series. Reden genoeg voor een live-action verfilming, al loopt men daarmee natuurlijk wel het risico om kwaad bloed te zetten bij fans. Met name sinds de ietwat tegenvallende adaptie van Ghost in the Shell. Ondanks dat regisseurs als Christopher Nolan, George Miller en Jordan Peele interesse bleken te hebben bleef de live-action versie alsmaar uitgesteld worden. Totdat Thor: Ragnarok regisseur Taika Waititi erbij betrokken raakte. Volgens de geruchten gaat hij de film maken en zal er geen sprake van whitewashing zijn. Met andere woorden, de Aziatische personages zullen niet ineens door blank acteurs vertolkt gaan worden. Het origineel staat overigens op Netflix!

Over Netflix gesproken: check welke films en series komende maand naar de streamingdienst komen. Wist je dat er in Nederland ook best toffe science-fiction wordt gemaakt? Check het hier.

Reageer op artikel:
Vijf science-fiction films die binnenkort een remake gaan krijgen
Sluiten