Rutger Houweling
Rutger Houweling 11 jan 2014
Leestijd: 1 minuut

Science! Honden poepen blijkbaar in lijn met het magnetische veld van de aarde

Zelf in het bezit van een hond? Dan is je tijdens het uitlaten van je harige vriend misschien iets opgevallen. Elke keer als je hond zijn behoefte wil doen moet-ie in een bepaalde positie komen. Duitse en Tsjechische biologen hebben onderzocht waarom dit zo is.

De wetenschappers hebben zeventig honden geobserveerd van 37 verschillende soorten rassen. In totaal zagen ze maar liefst 1893 keer een hond poepen en 5500 keer de trouwe viervoeter plassen. Het zal je baan maar zijn! Uiteindelijk viel het de wetenschappers op dat de hond tijdens zijn (of haar) behoefte in lijn stond met het magnetische veld van de aarde. En om precies te zijn langs de noord-zuidas. Als het magnetische veld van de aarde werd verstoord deden de honden dit niet meer.

De onderzoekers hebben dus geleerd dat honden magnetisme kunnen waarnemen. Volgens hoofdonderzoeker Hynek Burda is deze bevinding erg belangrijk. Dit komt omdat deze zintuig het gedrag van de viervoeter kan beïnvloeden. De volgende keer als je je hond achterover ziet bukken weet je in ieder geval dat ze dit in lijn met de noord-zuidas doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Science! Honden poepen blijkbaar in lijn met het magnetische veld van de aarde
Sluiten