WANT: Scrabble Keyboard is een toetsenbord vol nostalgie

De wereld van toetsenborden is magisch. Waar de grote meute genoegen neemt met een standaard toetsenbord, is er een niche vol met accessoires, speciale uitvoeringen en dure technologie. Vooral mechanische toetsenborden zijn mateloos populair. Daarbij kun je elke toets individueel indrukken, zoals een paar decennia geleden, met een mooi klikgeluid als resultaat.

Maak kennis met het Scrabble Keyboard

De een vindt het maar een hoop lawaai, de ander zweert bij het gevoel. Als je er eenmaal voor kiest, dan hebben we nu het ultieme exemplaar voor je. Combineer het nostalgische gevoel van scrabble met toetsenborden, en je hebt deze must-have. De heren van Massdrop hebben samengewerkt met speelgoedgigant Hasbro voor het Scrabble Keyboard.

De kleurstelling, het klassieke font en het nostalgische Scrabble-logo maken dit een waar pareltje. Eigenlijk wil je het toetsenbord gewoon tentoonstellen. Overigens geldt dat voor veel mechanische toetsenborden: omdat de toetsen los verkrijgbaar en te vervangen zijn, combineren fans allerlei kleurtjes. Met als resultaat schitterende custom keyboards waar de kleuren vanaf spatten.

Scrabble keyboard toetsenbord

De collectie toetsen kun je nu bestellen op Massdrop. Dat is een community waar gebruikers op een soort crowdfunding-achtige manier op projecten kunnen stemmen. Wanneer bepaalde designs of producten hun doel bereiken, dan worden ze ook daadwerkelijk geproduceerd. Het Scrabble Keyboard wordt op 4 september dan ook pas echt gelanceerd.

Scrabble keyboard toetsenbord

Ben je nog niet bekend met de wereld van mechanische toetsenborden? Dan zullen de prijzen even slikken zijn. Voor het volledige toetsenbord betaal je 159,99 dollar. Heb je al een mechanisch toetsenbord? Dan kun je voor ongeveer 42,99 dollar ook de toetsen los kopen. Die klik je vervolgens op je eigen toetsenbord. Een prijzig grapje dus. Gelukkig hebben we ook de bovenstaande foto’s om van te genieten.

“Ik ben een groot fan van bordspellen, en zolang ik mij kan herinneren speel ik al Scrabble met mijn familie,” aldus ontwerper Cassidy Williams. “Omdat mijn dromen vaak vrij letterlijk zijn, droomde ik op een gegeven moment dat ik een toetsenbord had dat op een potje Scrabble leek. Dus ik heb het snel in elkaar gezet, midden in de nacht. Ik begon zoveel mogelijk mensen bij Hasbro te bellen, tot ik de licentie kon krijgen. En dat is gelukt!”

?Lees ook: Apple’s toetsenbord van de toekomst is volledig te personaliseren

Reageer op artikel:
WANT: Scrabble Keyboard is een toetsenbord vol nostalgie
Sluiten