Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 28 mei 2019

Screenpad 2.0 komt naar alle ASUS-laptop modellen

Vorig jaar introduceerde ASUS zijn Screenpad-techniek bij de verschillende premium laptops. Met Screenpad werd je normale touchpad verandert in een soort klein tweede scherm. Op die manier kun je in dat scherm makkelijk je Spotify playlist gebruiken of er een Youtube-video in afspelen. Ook kon je bij diverse applicaties via de Screenpad makkelijk shortcuts gebruiken en was het idee dat je daardoor productiever werd. Dit jaar werd de Screenpad 2.0 aangekondigd, welke niet alleen beter werkt, maar ook in bijna alle modellen van ASUS wordt verwerkt.

Screenpad 2.0 voor ASUS-laptops

Het idee van Screenpad 2.0 is hetzelfde. Je touchpad is een tweede scherm. Als je geen gebruik wilt maken van de extra functionaliteiten, dan zet je het makkelijk uit met de F6-knop. Maar dat hoeft nu minder snel. Het grote voordeel van Screenpad 2.0 is dat hij geen beroep doet op de GPU van je laptop. Dat betekent dat je batterij 2,5 keer zo lang meegaat dan in het geval dat je het wel zou gebruiken. Op die manier moet een gemiddelde ASUS-laptop met de Screenpad 2.0 zo’n 9 uur lang mee gaan.

Screenpad 2.0

Daarnaast is het zo dat de techniek nu in veel meer modellen wordt verwerkt. Waar het in eerste instantie een premium feature was, daar kun je hem dit jaar gaan verwachten in de ZenBooks van 13, 14 en 15 inch. Ook in de ZenBook Flip van 14 en 15 inch wordt de Screenpad 2.0 verwerkt. En zelfs de budgetlaptops als de VivoBook S14 en de S15 krijgen dit jaar een model met de Screenpad 2.0. Op die manier kan een grotere doelgroep gebruik maken van de mogelijkheden die de techniek biedt. Daarnaast is het zo dat er steeds meer apps zijn die de tool ondersteunen, dus je kunt er ook steeds meer mee.

Screenpad 2.0

Wil je meer lezen over alles op het gebied van laptops? Bekijk dan hier onze uitgebreide overzichtspagina met alle nieuwtjes en meer.

Reageer op artikel:
Screenpad 2.0 komt naar alle ASUS-laptop modellen
Sluiten