Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Pop-Culture 21 aug 2017

In deze vijf jonge ondernemers en hun innovatieve ideeën heeft Nederland het meest vertrouwen

Een goed idee hebben is één, maar het is een tweede om dat idee daadwerkelijk aan de man te brengen. SEAT daagde jonge ondernemers uit om het succes na te jagen met Pitch and Ride. Tijdens een 1 kilometer durend ritje pitchten 15 ondernemers hun idee aan ‘Freelancer van het jaar’ Boris Lange. Vijf ondernemers hebben met hun idee de finale gehaald en zijn nog in de race om te winnen. Wie is jouw favoriet?

Een interactieve 3D-leeromgeving is de toekomst

Volgens Avrge geeft augmented reality in het onderwijs de optie voor een compleet nieuwe manier van e-learning. Omdat je het snelst iets leert wanneer je het zelf meemaakt, is het gebruik van augmented reality op het gebied van educatie heel effectief.

Op dit moment wordt er op veel scholen nog lesgegeven uit lesboeken. Op die gewone lesboeken kan augmented reality worden toegepast om afbeeldingen 3D te maken. Dit stimuleert leerlingen om dingen te ontdekken en maakt het leerproces ook nog eens stukken leuker!

De frisdrank van de toekomst

Charlotte laat Nederland kennismaken met het verfrissende licht zurige drankje kombucha. Afgelopen februari opende ze haar eigen kombuchabrouwerij voor haar frisdrank YAYA Kombucha.

Naast dat het een lekker drankje is, bevat kombucha minder suiker dan frisdrank. Met het drankje, dat gezonder is dan reguliere frisdrank en bestaat uit natuurlijke voedingsmiddelen, hoopt YAYA Kombucha de markt te veroveren.

Authentieke Marokkaanse muntthee als uitnodiging om te verbinden

Benjah is de eerste bezorgservice voor muntthee. De inspiratie van de startup komt uit de Marokkaanse theetraditie waar muntthee wordt gedronken om mensen samen te brengen en te verbinden.

De Benjah Box is een doosje met daarin verse munt, groene thee en een koekje. Alle ingrediënten zijn honderd procent fairtrade. De Box past door de brievenbus en is dus makkelijk naar iemand op te sturen als cadeautje of bedankje. De jonge ondernemers achter de Benjah Box willen met hun duurzame product de ervaring van theedrinken op de Marokkaanse manier naar Nederland brengen.

Een platform waar je een huis, én een vriendschap aan overhoudt

Bij het zoeken naar een (studenten)huis is het altijd lastig om een echt ‘thuis’ te vinden; een plek waar je samenwoont met mensen met de zelfde interesses. Het platform Homies, de naam zegt het al, biedt de oplossing.

Op het platform vind je profielen van mensen die op zoek zijn naar een kamer. Je kunt hier kamergenoten vinden op basis van hun gebruikersprofielen. Zoals Shiwan al vertelt in de video is het platform ook ideaal voor internationale studenten, aangezien zij sowieso naar Nederland komen met de insteek om mensen te leren kennen.

Plant bloemen met Flowerplugs

Na afloop van de meeste festivals blijft er een grote afvalberg over en loop jij nog een paar dagen rond met een piep in je oren. De mannen achter Flowerplugs willen beide problemen aanpakken. Ze zijn namelijk bezig met het ontwikkelen van biologisch afbreekbare oordopjes voor festivals.

In de oordopjes zit een bloemzaadje, waardoor je na het feesten je oordopjes in de grond kunt stoppen. Op die manier doe je dus iets terug voor de aarde én voor je oren. We zijn benieuwd wanneer we ze kunnen testen op het volgende festival.

Ben je al benieuwd welk innovatieve idee de finale van Pitch and Ride wint en er met 10.000 euro en een jaar lang rijden in de SEAT Ibiza vandoor gaat? Dan moet je nog heel even in spanning blijven wachten. Volgende week zie je de finalisten over het circuit in Zandvoort scheuren en wordt de winnaar bekendgemaakt.

In samenwerking met SEAT

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
In deze vijf jonge ondernemers en hun innovatieve ideeën heeft Nederland het meest vertrouwen
Sluiten