Seed: een smartphone die ‘uitgroeit’ in een tablet, laptop, pc en smart-tv

Waarschijnlijk heb je meerdere slimme apparaten in huis staan. Een laptop, smartphone, tablet en misschien zelfs een smart-tv. Met zoveel verschillende apparaten is het lastig om overzicht te houden van al je bestanden. Tegenwoordig kun je deze natuurlijk plaatsen in de cloud waardoor je er altijd en overal bij kan, maar in werkelijkheid betekent dit vaak dat je verschillende apps en extensies op verschillende apparaten moet installeren. Het zou natuurlijk chill zijn als dat anders zou kunnen. Dat dacht computer engineering-student Nick Rout ook.

 
Volgens Rout werkt het cloud-systeem niet optimaal omdat apparaten op verschillende besturingssystemen draaien. Een app werkt misschien wel op het ene apparaat en niet op het andere, je bestanden bevinden zich verspreid over deze apparaten en de instellingen van elk apparaat verschillen. Zijn oplossing is Seed, een telefoon die geplaatst kan worden in een tablet, laptop, computer en smart-tv. Hierdoor werk je eigenlijk altijd op deze telefoon, maar dan vanaf een ander apparaat. Het is een ingewikkeld en tegelijkertijd ook heel logisch en simpel idee dat lastig is uit te leggen. Beter kun je even het filmpje hieronder bekijken.

Seed probeert niet alleen de onsamenhangendheid van verschillende apparaten aan te pakken, maar ook de batterijduur te verbeteren, kosten te verlagen en de groeiende zorgen over databeveiliging te verminderen. Hoewel het een vet concept is, vragen wij ons af hoe haalbaar dit is. Rout heeft een besturingssysteem nodig dat het switchen tussen verschillende user-interfaces aankan, wat Ubuntu OS toevallig van plan is ergens in de nabije toekomst aan te bieden. Wij vragen ons eerder af of mensen hun tweede scherm niet gaan missen. Persoonlijk gebruiken wij onze tablet vaak als tweede scherm naast onze pc en onze smartphone tijdens het tv kijken. Toch hebben meerdere investeerders hun interesse al getoond in het concept, dus wie weet ligt de Seed over een jaar wel in de winkel.

Reageer op artikel:
Seed: een smartphone die ‘uitgroeit’ in een tablet, laptop, pc en smart-tv
Sluiten