Home 11 jun 2017 Rutger Houweling

Seed: de enige platenspeler die je nodig hebt

De wereld krijgt maar geen genoeg van vinyl. Logisch, want dat gekraak in de heerlijke sound is met Spotify niet te overtreffen. Om deze fijne tunes tot je te nemen heb je natuurlijk wel een platenspeler nodig. Seed is er één waar je u tegen zegt.

De enige platenspeler die je in je leven nodig hebt

Misschien is de titel een beetje overdreven, want we willen onze Nederlandse vrienden van Miniot met de ‘Wheel’-platenspeler niet in een ondergeschikt daglicht zetten. Laten we ze op dezelfde hoogte plaatsen. De Seed heeft echter het voordeel dat je geen versterker en speaker nodig hebt.

Trillingen van de speaker hebben geen invloed

Seed is een platenspeler mét ingebouwde speaker die ook nog eens Wifi en Bluetooth ondersteunt. Muziek streamen via Spotify kan dus ook met dit vernuftige apparaat. Een draaitafel met een speaker combineren is een lastige opgave. Je wilt namelijk niet dat de trillingen van de speaker van invloed zijn op het afspelen van de vinyl.

De speaker van de Seed genereert een output van 70 Watt (2x 1” tweeter en 2x 4” woofer drivers) en hebben de trillingen geen invloed op het afspelen van de plaat. Dat moeten we natuurlijk eerst zien, maar in onderstaande video wordt het veelbelovend gedemonstreerd.

De alles-in-een platenspeler is ook nog eens scherp geprijsd. Voor zo’n 450 euro bestel je ‘m hier. WANT! Zoek je overigens nog een mooi meubel voor je vinylcollectie en platenspeler? Dit exemplaar is lang niet gek…

Reageer op artikel:
Seed: de enige platenspeler die je nodig hebt
Sluiten