Jelle van Es
Jelle van Es Games 24 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Tof: Speel klassieke Sega-games met Sega Forever op je iPhone en Android

Het is binnenkort mogelijk om klassieke Sega-games gratis te spelen met de app Sega Forever. Sega Forever is iets dat zowel uitkomt voor de iPhone als de Android-toestellen. De app moet je toegang geven tot diverse klassieke games, die je dan gratis kunt spelen, maar wel te maken hebt met advertenties. Vind je dat vervelend, dan kun je de games in de app alsnog reclamevrij kopen voor zo’n twee euro.

Sega Forever brengt Sonic The Hedgehog naar de iPhone

Wanneer Sega Forever uitkomt, zijn er vijf games waar je gelijk mee aan de slag kunt gaan. Uiteraard zit daar een klassiek Sonic-avontuur bij in de vorm van Sonic The Hedgehog. Verder zijn er games als Altered Beast, Phantasy Star 2, Kid Chameleon en het alleraardigste Comix Zone. Het is de bedoeling dat de catalogus vervolgens per week wordt uitgebreid. Hopelijk komt snel een game als Sonic the Hedgehog 2 uit, die in tegenstelling tot het eerste deel wel echt de moeite waard is.

Mocht de service een succes zijn, dan denkt het bedrijf er over na om de service ook naar PS4, Xbox One en de Nintendo Switch te brengen, zodat meer gamers van de klassieke Sega-titels kunnen genieten. Om alvast in de stemming te komen heeft men de onderstaande trailer, met een veel te hoog jaren negentig gehalte, alvast vrijgegeven.

Uiteindelijk is het ook mogelijk dat games uit het Saturn- en Dreamcast-tijdperk worden overgezet. Dat is echter wel een kwestie van eerst zien, dan geloven. Maar het zou wel vet zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Tof: Speel klassieke Sega-games met Sega Forever op je iPhone en Android
Sluiten