Gaming 16 apr 2018 Jelle van Es

Sega komt met de Mega Drive Mini

Zo’n beetje elke retro-console wordt vandaag de dag als een mini-variant opnieuw uitgebracht. Zo hadden we eerst de NES Mini, die een fantastisch vervolg kreeg in de vorm van de SNES Mini. Dat succes zorgde er voor dat we nu ook een C64 Mini hebben en dat Atari werkt aan zijn eigen Atari Box. Het enige wat dan nog mist is een mini-console van Sega. Maar geen nood: die komt er aan. De Mega Drive Mini is tijdens een evenement in Tokio, Japan onthuld.

De Mega Drive Mini van Sega

Het grote verschil ten op zichte van de mini-consoles van Nintendo is dat er van Sega al verschillende compilatie-consoles zijn. Zo heb je deze mini Mega Drive met 85 games. Die is echter niet door Sega zelf gemaakt en uitgebracht, waardoor wij ook niks durven te zeggen over de kwaliteit.

Veel weten we helaas nog niet van de Mega Drive Mini. Momenteel is de console enkel en alleen nog voor Japan aangekondigd. We hopen snel te horen dat hij ook naar het Westen toekomst.

mega drive mini

Daarnaast weten we ook nog niet welke games er op gaan uitkomen. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat we in elk geval wat Sonic-games krijgen, want Sega is er dol op om die games door je strot te douwen. Maar buiten dat zekerheidje is het maar de vraag wat er gaat verschijnen.

Aangezien ikzelf met de console ben opgegroeid, heb ik wel een paar verzoekjes. Ten eerste moet er gewoon een Streets of Rage-game op uitkomen. Daarnaast mag de gouden ouwe Golden Axe niet missen. Gunstar Heroes, Shining Force II en Ristar zijn dan wat games voor de liefhebber.

En verder zijn er heel wat fijne Disney-games op de console uitgebracht, zijn de Mortal Kombat-games altijd goed geweest op de console en waren EA-games zoals Urban Strike en Road Rage ook altijd wel tof. De tijd zal het ons leren wat we er op gaan krijgen.

Reageer op artikel:
Sega komt met de Mega Drive Mini
Sluiten