Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Gadgets 9 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Segway’s Loomo is je robotmaatje en hoverboard in een

Er zijn op de CES 208 veel verschillende robots gepresenteerd. Een daar van is Loomo van Segway. Deze robot helpt je niet alleen bij je dagelijkse taken, maar is ook te gebruiken als een soort hoverboard. Handig!

Segway, bestaat dat nog?

Wie het verhaal van Segway niet kent, kunnen we aanraden even dit artikel te lezen. Het vervoersmiddel, dat ongeveer tien jaar geleden werd gepresenteerd, was in plaats van een game-changer een enorme flop. Het bedrijf achter Segway Robotics, genaamd Segway-Ninebot, heeft nu een nieuw product ontwikkeld dat hopelijk meer succes heeft: de Loomo.

Het bedrijf maakte hun aspiraties om een goed werkende robot te bouwen in 2016 al kenbaar met de presentatie van de Segway Advanced Personal Robot. Dit product is sinds 2016 verder ontwikkeld tot de Loomo.

Segway

Loomo is je beste vriend

Na twee jaar kweken en broeien is de Loomo nu af en klaar voor de consument om te gebruiken. Tenminste, bijna. Naar verwachting komt hij ‘een aantal weken’ na de CES 2018 op de markt.De robot heeft twee gezichten: aan de ene kant kun je er op staan en er mee rijden, zoals je met een hoverboard ook zou doen. Als je van de robot af stapt, dan draait het bovenste stuk zich om en verschijnen er ogen op het gezicht (dat een beeldscherm is).

Loomo kan je volledig autonoom volgen, foto’s nemen wanneer jij dat wilt, de beveiliging in je huis op zich nemen, en grappen maken. We hebben geen gegevens kunnen achterhalen over of deze grappen ook daadwerkelijk grappig zijn. Door kunstmatige intelligentie voert de robot taken uit die je hemt vraagt om te doen, en leert hij over je voorkeuren.

Segway

Je kunt de robot bijvoorbeeld gebruiken wanneer je naar de supermarkt gaat. Stap op het apparaat en rijd naar de winkel, en laat de robot op de terugweg de boodschappen voor je tillen. Loomo is dus deels een hoverboard, en deels je buddy die je helpt bij je dagelijkse klusjes.

Segway werkt nog aan een versie van de Loomo die goed is om zwaarder werk te verrichten. Die versie, genaamd Loomo Go, heeft waarschijnlijk de mogelijkheid om een aanhangwagen(tje) achter zich aan te trekken. Check hier alle andere onthullingen van CES 2018.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Segway’s Loomo is je robotmaatje en hoverboard in een
Sluiten